Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Häränviillokki minisipulien ja perunalumen kanssa

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton

Neljälle

  • 1 kg luutonta naudanlapaa
  • 500 g minisipuleita
  • suolaa ja valkopippuria
  • 2 rkl vehnäjauhoa
  • 7 dl lihalientä
  • 3 dl kermaa

Puristettu perunalumi

  • 1 kg jauhoisia perunoita
  • suolaa

Valmistusohje

1. Kuori perunat ja keitä ne pehmeiksi. Pidä ne lämpiminä tarjoiluun. Kuori minisipulit ja paista niitä voissa. Leikkaa liha kuutioiksi. Kuumenna isossa kattilassa lihaliemi kiehuvaksi suolan ja pippurin kanssa. Lisää lihakuutiot, anna kiehua muutama minuutti ja kuori vaahto tarkoin.

2. Lisää kerma ja keitä lihaa noin tunti, tai kunnes liha on oikein mureaa. Pane sipulit kiehumaan mukaan, kun keittoaikaa on 10 minuuttia jäljellä. Nosta liha ja sipulit liemestä, siivilöi liemi ja keitä sitä vähän kokoon.

3. Sekoita vehnäjauho kylmään vesitilkkaan ja suurusta lihaliemi kastikkeeksi. Lämmitä tarjoilukulho kuumalla vedellä, kaada se pois ja kuivaa kulho hyvin. Purista sitten perunat lämpimään kulhoon ja suolaa kevyesti. Nosta lihat ja sipulit kastikkeeseen ja tarjoile perunalumen kanssa.

Lisää aiheesta:

Luumusilavoitu kyljysriviKäristettyä häränrintaa sipulin ja perunapyreen keraVasikkablanquette curryn ja kapristen keraLammasta paprikakastikkeessaSuolattua häränrintaa sinappikastikkeessaKananpoikaa, omenaa ja punaviinikastiketta
NaudanlihapataKananmunatonPääruoatLiharuoka

Hillosipulit, latinaksi allium cepa liliaceae, ovat eräänlaisia hopea- tai helmisipuleita, jotka kasvatetaan hyvin tiheästi, jotta ne saavat tyypillisen minikokonsa. Niitä käytetään useimmiten etikkaliemessä, mutta voidaan käyttää myös, kuten tässä, kultaamaan lihaviillokki. Puristettuja perunoita varten tarvitset joko perunapuristimen tai tiheän siivilän.

Tuoreimmat aiheesta

Naudanlihapata
  • 12.01.202113:03
    Viiden jälkeen

    Tilliliha – helppo ja perinteinen ohje

  • 21.10.202011:53
    Liha

    Aito stroganoff – venäläisten liharuokien klassikko

  • 21.10.202009:07
    Karjalanpaisti

    Karjalanpaisti – paras perinteinen resepti

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Ananas-mangolihapata

  • 18.02.201300:00
    Kanapata

    Klassinen pot-au-feu