Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Häränrintaa ja kirkastettu consommé

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Laktoositon

Neljälle

  • 2 litraa tummaa häränlihalientä
  • 1 porkkana
  • 1 pieni pala juuriselleriä
  • 1 sipuli
  • varret persiljanipusta
  • 1 rkl kuivaa sherryä
  • (tarvittaessa hiukan suolaa)

Kirkastukseen

  • 4 munanvalkuaista
  • 100 g naudanjauhelihaa

Tarjoiluun

  • 400 g keitettyä, tuoretta häränrintaa
  • (ei riimisuolattua)
  • ½ purjo
  • tuoreita yrttejä

Valmistusohje

1. Aloita poistamalla mahdollinen rasvakakku, joka on muodostunut kylmän lihaliemen pinnalle. Kuori porkkana ja juuriselleri ja hienonna oikein pieneksi. Kuori ja hienonna sipuli hyvin pieneksi silpuksi.

2. Sekoita munanvalkuaiset, porkkana-, selleri- ja sipulisilppu sekä jauheliha tilavassa kattilassa. Kaada joukkoon kylmä lihaliemi vatkaten. Nosta kattila liedelle ja kuumenna hitaasti kiehuvaksi, hämmennä, kunnes liemi kiehuu voimakkaasti kuplien. Anna liemen sitten kiehua hyvin hiljaa ilman kantta 30 minuuttia. Siivilöi consommé tiheän siivilän läpi. Lisää sherry ja maista, tarvitseeko liemi lisää suolaa.

3. Viipaloi häränrinta, ota erilliseen kattilaan tilkka lihalientä ja lämmitä viipaleet siinä. Puhdista ja suikaloi purjo hienoksi. Nosta häränlihasiivut lämpimille lautasille, kaada päälle kuumaa kirkasta lientä ja sirottele pinnalle purjosuikaleita. Koristele tuoreilla yrteillä ja tarjoile heti.

Consommé – hieno lihaliemi – tarjotaan mielellään päivällisten alkuruokana. Aito consommé tehdään kirkastamalla oikeasti keitetty lihaliemi. Minikokoiset juureskuutiot antavat makua liemelle. Lihaliemikuutiot eivät tule kysymykseenkään, mutta toki kiireiselle on saatavissa consomméta purkissa.

Lisää aiheesta:

Consommé eli hieno lihaliemiVasikanliemiRiimisuolattu lampaanpaisti ja juureskeittoSuolattua häränrintaa sinappikastikkeessaConsommé ja häränrintaaConsommé - lihaliemi herkkutattien kera
HäränrintaLaktoositonAlkuruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Häränrinta
  • 18.02.201300:00
    Laktoositon

    Häränrintaa ja kirkastettu consommé

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Keitettyä, tuoretta häränrintaa ja juureksia

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Käristettyä häränrintaa sipulin ja perunapyreen kera

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Käristetty häränrinta ruskistettujen juuresten kera

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Riimisuolattua häränrintaa kirvelin kanssa