Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Häränrintaa ja juuressosetta

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kotiruoan ei tarvitse olla raskasta ja rasvaista. Kokeile vaikka tätä herkullista häränrintaa kuohkean juuressoseen ja kevyen sinappikastikkeen kera.

  • Ruokavalio: Kananmunaton

4 annosta

  • 600 g häränrintaa
  • 2 laakerinlehteä
  • 4 valkopippuria
  • 2 porkkanaa
  • 6 perunaa
  • 2 lanttua
  • 2 tl suolaa/vesilitra
  • suolaa ja pippuria

Kastike

  • 2 dl maitoa
  • 4 rkl sinappia

Valmistusohje

1. Pane häränrinta kattilaan valkopippureilla ja laakerinlehdillä maustettuun veteen. Kiehauta ja hätä hautumaan miedolle lämmölle noin 1 tunniksi. Leikkaa liha ohuiksi viipaleiksi juuri ennen tarjoilua.

2. Kuori ja huuhtele lantut. Kuoriminen sujuu helposti, kun lantut leikataan ensin viipaleiksi ja kuoritaan vasta sitten. Kuori ja huuhtele porkkanat. Paloittele juurekset. Keitä niitä kevyesti suolatussa vedessä noin 30 minuuttia. Kuori, huuhtele ja paloittele perunat. Nosta perunapalat kattilaan, kun lantut ja porkkanat ovat kiehuneet noin 30 minuuttia. Keitä vielä noin 10 minuuttia, kunnes juurekset ovat pehmentyneet kokonaan.

3. Kaada pois osa keitinliemestä, säästä osa sosetta varten. Survo perunat, porkkanat ja lantut perunanuijalla. Sekoita vatkaimella tasaiseksi soseeksi ja ohenna tarvittaessa keitinliemellä. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita kastike sinapista ja maidosta. Kiehauta ennen tarjoamista.

Lisää aiheesta:

Perunaraguu ja punajuurisoseSianpotkaa ja juuressosettaJuuresmuusi käristetyn häränrinnan ja sinappikastikkeen keraLammasta ja juureksiaSianpotkaa ja juuressosettaLammaspaimenen piiras
HäränrintaLisäkeruoatKastikkeet ja dipitKananmunatonPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Häränrinta
  • 18.02.201300:00
    Laktoositon

    Häränrintaa ja kirkastettu consommé

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Keitettyä, tuoretta häränrintaa ja juureksia

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Käristettyä häränrintaa sipulin ja perunapyreen kera

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Käristetty häränrinta ruskistettujen juuresten kera

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Riimisuolattua häränrintaa kirvelin kanssa