Häränrintaa ja juuressosetta

Kotiruoan ei tarvitse olla raskasta ja rasvaista. Kokeile vaikka tätä herkullista häränrintaa kuohkean juuressoseen ja kevyen sinappikastikkeen kera.

4 annosta

  • 600 g häränrintaa
  • 2 laakerinlehteä
  • 4 valkopippuria
  • 2 porkkanaa
  • 6 perunaa
  • 2 lanttua
  • 2 tl suolaa/vesilitra
  • suolaa ja pippuria

Kastike

  • 2 dl maitoa
  • 4 rkl sinappia

Valmistusohje

1. Pane häränrinta kattilaan valkopippureilla ja laakerinlehdillä maustettuun veteen. Kiehauta ja hätä hautumaan miedolle lämmölle noin 1 tunniksi. Leikkaa liha ohuiksi viipaleiksi juuri ennen tarjoilua.

2. Kuori ja huuhtele lantut. Kuoriminen sujuu helposti, kun lantut leikataan ensin viipaleiksi ja kuoritaan vasta sitten. Kuori ja huuhtele porkkanat. Paloittele juurekset. Keitä niitä kevyesti suolatussa vedessä noin 30 minuuttia. Kuori, huuhtele ja paloittele perunat. Nosta perunapalat kattilaan, kun lantut ja porkkanat ovat kiehuneet noin 30 minuuttia. Keitä vielä noin 10 minuuttia, kunnes juurekset ovat pehmentyneet kokonaan.

3. Kaada pois osa keitinliemestä, säästä osa sosetta varten. Survo perunat, porkkanat ja lantut perunanuijalla. Sekoita vatkaimella tasaiseksi soseeksi ja ohenna tarvittaessa keitinliemellä. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita kastike sinapista ja maidosta. Kiehauta ennen tarjoamista.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.