Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Häränlihapataa nuorten vihannesten kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kuudelle

  • 1 kg häränlapaa
  • 2 rkl vehnäjauhoa
  • 1 tl timjamia
  • suolaa ja valkopippuria
  • 8 dl lihalientä
  • 1 nippu uusia porkkanoita
  • 10 helmisipulia
  • 200 g vihreitä papuja
  • 1 kesäkurpitsa
  • 1 ½ dl vihreitä herneitä
  • 3 salaattisipulia (kevätsipulia)
  • 1 nippu persiljaa
  • voita paistamiseen

Valmistusohje

1. Leikkaa liha kuutioiksi ja ruskista kuutiot voissa pienissä erissä. Nosta paistetut lihat pataan. Sirottele lihojen päälle jauhoa ja sekoita hyvin. Lisää suola, timjami ja jauhettu pippuri ja lopuksi lihaliemi sekoittaen. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua hiljaa poreillen kannella peitettynä noin 45 minuuttia.

2. Raaputa porkkanat ja leikkaa pois naatit. Ryöppää sipulit, kuori ne ja ruskista sipulit varovasti paistinpannussa. Lisää porkkanat ja sipulit pataan. Keitä pataa edelleen noin 15 minuuttia tai kunnes liha tuntuu murealta.

3. Puhdista salaattisipulit ja leikkaa tarvittaessa pienemmiksi paloiksi. Pese kesäkurpitsa ja leikkaa se 1 ½ sentin viipaleiksi. Lisää salaattisipulit, kesäkurpitsaviipaleet, herneet ja vihreät pavut pataan. Kuumenna uudelleen kiehuvaksi ja anna porista minuutti ennen tarjoilua. Tuo tarjolle persiljan kanssa ja tarjoile lisäkkeenä uusia perunoita.

Tuhti häränliha ei ehkä tule ensimmäisenä mieleen kesäruokana. Yhdessä kesän tuoreiden, nuorten ensivihannesten kera siitä tulee kuitenkin ihana kesäpata. Tarjoile uusia perunoita lisäkkeenä, niin alkukesän makuelämys on täydellinen.

Lisää aiheesta:

Naudanpaistia liemessäBurgundin pataChorizonmakuinen vahva härkäpataRanskalainen lihapata rypäleiden keraBurgundin pataaHöyrykeitetty häränfilee ensivihannesten kera
NaudanlihapataPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Naudanlihapata