- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
Ainekset
- reilu 1 kg häränhäntää paloina
- 2 rkl vehnäjauhoja
- 3 salottisipulia
- pala varsiselleriä
- 1 rasia herkkusieniä
- 2 rkl ruokaöljyä
- 4 dl punaviiniä
- n. 8 dl voimakasta lihalientä
- 1 rkl tomaattisosetta
- 2 valkosipulinkynttä
- tuoretta timjamia
- 1 laakerinlehti
- suolaa
- mustapippuria
Valmistusohje
Poista hännästä suurimmat rasvat pois pienellä veitsellä. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Pyöritä hännät vehnäjauhoissa ja paista tilkassa öljyä ruskeiksi joka puolelta. Nosta hännät pois pannulta.
Kuori sipuli ja hienonna sellerin sekä herkkusienten kera. Kuori valkosipulinkynnet ja murskaa ne kevyesti. Kuullota vihannekset ja sienet kattilassa tomaattipyreen kera. Lisää joukkoon nesteet ja häntäpalat. Lisää mausteeksi vielä timjamin oksia ja laakerin lehti. Anna häntien hautua miedolla lämmöllä noin 2-2,5 tuntia. Tarjoile esimerkiksi salaatin ja riisin kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.