Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Häränhäntiä viinissä

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon

Ainekset

  • reilu 1 kg häränhäntää paloina
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 3 salottisipulia
  • pala varsiselleriä
  • 1 rasia herkkusieniä
  • 2 rkl ruokaöljyä
  • 4 dl punaviiniä
  • n. 8 dl voimakasta lihalientä
  • 1 rkl tomaattisosetta
  • 2 valkosipulinkynttä
  • tuoretta timjamia
  • 1 laakerinlehti
  • suolaa
  • mustapippuria

Valmistusohje

Poista hännästä suurimmat rasvat pois pienellä veitsellä. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Pyöritä hännät vehnäjauhoissa ja paista tilkassa öljyä ruskeiksi joka puolelta. Nosta hännät pois pannulta.

Kuori sipuli ja hienonna sellerin sekä herkkusienten kera. Kuori valkosipulinkynnet ja murskaa ne kevyesti. Kuullota vihannekset ja sienet kattilassa tomaattipyreen kera. Lisää joukkoon nesteet ja häntäpalat. Lisää mausteeksi vielä timjamin oksia ja laakerin lehti. Anna häntien hautua miedolla lämmöllä noin 2-2,5 tuntia. Tarjoile esimerkiksi salaatin ja riisin kera.

Lisää aiheesta:

Risottoa parsallaTomaattirisottoa ja grillattuja papujaThai-maustettu kanapataMaijan yrttinen lihapata ja uunipunajuuretCoq au vinPunainen lammas- tai nautacurry
HäränhäntäKananmunatonLaktoositonAlkuruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Häränhäntä
  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Häränhäntiä viinissä

  • 18.02.201300:00
    Makuja

    Pitkään haudutettuja häränhäntiä

  • 18.02.201300:00
    Lihakeitto

    Häränhäntäkeitto