Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Härän ulkofileetä, paahdettuja kevätjuureksia ja kuusenkerkkiä

Julkaistu 18.06.2013 08:43

18.6.2013

  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton

Härkä

  • 800 g härän ulkofileetä
  • öljyä
  • voita
  • mustapippuria
  • suolaa

Juurekset

  • 8 pientä porkkanaa
  • 4 pientä palsternakkaa
  • 4 varhaissipulia
  • ruohosipulia
  • suolaa
  • valkoviinietikkaa
  • hunajaa

Valmistusohje

Ota liha huoneenlämpöön 2 tuntia ennen paistamista. Poista tarvittaessa kalvot. Lämmitä pannu kuumaksi ja mausta liha suolalla ja pippurilla. Ruskista liha öljy-voiseoksessa kauttaaltaan. Laita lämpömittari lihan paksuimpaan kohtaan ja aseta mittariin 55 astetta. Paista liha 100-asteisessa uunissa. Ota liha uunista kun mittari on 55 asteessa. Kääri filee folioon ja anna vetäytyä 15 minuuttia. Leikkaa lihasta ohuita suikaleita.

Kuori tarvittaessa juurekset niin, että naatit jäävät näkyviin. Keitä 4 minuuttia suolalla maustetussa vedessä ja jäähdytä nopeasti jäävedessä. Kuori sipulit ja leikkaa keskeltä halki. Hauduta sipulit paistinpannulla voissa, lisää porkkanat ja palsternakat. Mausta juurekset. Koristele kuusenkerkillä.

Lisää aiheesta:

Karitsanfileetä ja uunijuureksia à la Hellapoliisi Paahdettua ankanrintaa ja mausteista couscousiaKuharullatGrillattu sisäfilee mustajuurten kanssaLampaanpaisti ja yrttivoiAntti Vahteran Rydbergin pihvi
HäränfileeKananmunatonMakujaGluteenitonSadonkorjuuPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Häränfilee
  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kokonaisena paistettua häränfileetä ja munakoisoa

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kokonaisena paistettu häränfilee

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Häränfilee provencale ja uunitomaatit

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Porsaan- ja häränfileekääryleet juurespaistoksen kera

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Marinoitu häränfilee