Härän ulkofileetä, paahdettuja kevätjuureksia ja kuusenkerkkiä
18.6.2013
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Härkä
- 800 g härän ulkofileetä
- öljyä
- voita
- mustapippuria
- suolaa
Juurekset
- 8 pientä porkkanaa
- 4 pientä palsternakkaa
- 4 varhaissipulia
- ruohosipulia
- suolaa
- valkoviinietikkaa
- hunajaa
Valmistusohje
Ota liha huoneenlämpöön 2 tuntia ennen paistamista. Poista tarvittaessa kalvot. Lämmitä pannu kuumaksi ja mausta liha suolalla ja pippurilla. Ruskista liha öljy-voiseoksessa kauttaaltaan. Laita lämpömittari lihan paksuimpaan kohtaan ja aseta mittariin 55 astetta. Paista liha 100-asteisessa uunissa. Ota liha uunista kun mittari on 55 asteessa. Kääri filee folioon ja anna vetäytyä 15 minuuttia. Leikkaa lihasta ohuita suikaleita.
Kuori tarvittaessa juurekset niin, että naatit jäävät näkyviin. Keitä 4 minuuttia suolalla maustetussa vedessä ja jäähdytä nopeasti jäävedessä. Kuori sipulit ja leikkaa keskeltä halki. Hauduta sipulit paistinpannulla voissa, lisää porkkanat ja palsternakat. Mausta juurekset. Koristele kuusenkerkillä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan