Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Härän paahtopaistia ja sellerisalaattia

Julkaistu 30.10.2013 08:40

Resepti: Henri Alén

  • Ruokavalio: Gluteeniton

Paahtopaisti

  • 2-3 kg häränpaistia (paahto- tai sisäpaisti)
  • 3 rkl karkeaa merisuolaa
  • rouhittua musta- ja viherpippuria
  • 1 ruukku tuoretta timjamia

Piparjuurella maustettu sellerisalaatti

  • 0,5 l sellerisuikaletta (säilykettä tai tuoretta)
  • 2 rkl piparjuurta raastettuna
  • 1 omenaa
  • 1 dl majoneesia
  • 1 dl ranskankermaa
  • puolikkaan sitruunan mehu
  • 1 dl saksanpähkinärouhetta
  • suolaa
  • valkopippuria

Valmistusohje

Aseta paisti uuniritilälle, jonka alla on uunipannu paistista valuvaa nestettä varten. Laita paisti 200 asteiseen uuniin 20 minuutiksi, laske sitten lämpö 120 asteeseen ja kypsennä paistia kunnes sisälämpö on 62 astetta. Ota paisti uunista ja hiero pintaan pippureita, suolaa sekä timjamia. Kääri paisti folioon lepäämään noin 30 minuutiksi. Paisti on loistavaa lämpimänä tai kylmänä.

Valuta sellerisuikaleet siivilässä. Kuori ja suikaloi omena. Sekoita keskenään sellerisuikaleet, piparjuuri, omenasuikaleet, majoneesi, sitruunanmehu ja ranskankerma. Sekoita ja mausta suolalla ja pippurilla. Ripottele pinnalle saksanpähkinärouhe. Tarjoa paahtopaistin lisukkeena.

Lisää aiheesta:

Gratinoitua porsaanfileetä banaanin ja curryn keraVanhanajan linnapaistiPaahtopaistiOhuita lohiviipaleita kuumalla lautasellaGrillatut lammasviipaleet ja tomaattikastikeMozzarellagratinoitu lampaanpaisti tomaattikastikkeella
PaahtopaistiGluteenitonPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Paahtopaisti
  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Täytetyt paahtopaistikääröt

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Paahtopaistia ja perunasalaattia

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Paistia, Yorkshirevanukasta ja keitettyjä vihanneksia

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Hirven paahtopaisti ja yrttimajoneesi

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Paahtopaisti ranskalaisten valkosipuliperunoiden kera