Härän paahtopaistia ja sellerisalaattia
Resepti: Henri Alén
- Ruokavalio: Gluteeniton
Paahtopaisti
- 2-3 kg häränpaistia (paahto- tai sisäpaisti)
- 3 rkl karkeaa merisuolaa
- rouhittua musta- ja viherpippuria
- 1 ruukku tuoretta timjamia
Piparjuurella maustettu sellerisalaatti
- 0,5 l sellerisuikaletta (säilykettä tai tuoretta)
- 2 rkl piparjuurta raastettuna
- 1 omenaa
- 1 dl majoneesia
- 1 dl ranskankermaa
- puolikkaan sitruunan mehu
- 1 dl saksanpähkinärouhetta
- suolaa
- valkopippuria
Valmistusohje
Aseta paisti uuniritilälle, jonka alla on uunipannu paistista valuvaa nestettä varten. Laita paisti 200 asteiseen uuniin 20 minuutiksi, laske sitten lämpö 120 asteeseen ja kypsennä paistia kunnes sisälämpö on 62 astetta. Ota paisti uunista ja hiero pintaan pippureita, suolaa sekä timjamia. Kääri paisti folioon lepäämään noin 30 minuutiksi. Paisti on loistavaa lämpimänä tai kylmänä.
Valuta sellerisuikaleet siivilässä. Kuori ja suikaloi omena. Sekoita keskenään sellerisuikaleet, piparjuuri, omenasuikaleet, majoneesi, sitruunanmehu ja ranskankerma. Sekoita ja mausta suolalla ja pippurilla. Ripottele pinnalle saksanpähkinärouhe. Tarjoa paahtopaistin lisukkeena.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan