Hapankaalisämpylät
Herkulliset sämpylät maistuvat parhailta lämpöisinä. Resepti on Keventäjät-palvelun laajasta valikoimasta. Lisää maistuvia ja kevyitä reseptejä sekä tietoa painonhallinnasta löydät osoitteesta keventajat.fi.
- Ruokavalio: Kevyt, Kasvisruoka
TAIKINA
- 3 dl rasvatonta maitoa
- 200 g kermaviiliä, vähälaktoosinen, 3.5% rasvaa
- 50 g hiivaa
- 2 tl suolaa
- 1 tl fenkolia
- 3 rkl hunajaa
- 150 g hapankaalia
- 2.5 dl Karu pikakaura-riushiutaleita
- 10 dl Sunnuntai Rouheinen sämpyläjauhoja
- 1 dl rypsiöljyä
PINNALLE
- 1 kananmuna
Valmistusohje
Sekoita maito ja kermaviili keskenään ja lämmitä seos kädenlämpöiseksi. Murenna joukkoon hiiva.
Lisää suola, teelusikallinen fenkolin siemeniä ja hunaja.
Lisää myös (huoneenlämpöinen) hapankaali.
Alusta hiutaleet ja jauhot taikinaan erissä vaivaten. Lisää öljy loppuvaiheessa joukkoon.
Anna kohota kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa.
Kaada taikina jauhotetulle alustalle ja vaivaa siitä ilmat. Leivo sämpylöiksi.
Anna kohota peitettynä vielä 20 minuuttia. Voitele kananmunalla.
Kypsennä 225 asteisen uunin yläosassa noin 10 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Taivaallinen omenahillo
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Luumuhillo – perinteinen ja helppo resepti
-
Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan pekoni-aurajuusto-ananaspasta ja pikkelöityä ruusukaalia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Kesäkurpitsa-sitruunakakku
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Harri Syrjäsen kantarelli-pekonipasta
-
Omena-kaurapaistos ja vaniljakastike