Herkulliset sämpylät maistuvat parhailta lämpöisinä. Resepti on Keventäjät-palvelun laajasta valikoimasta. Lisää maistuvia ja kevyitä reseptejä sekä tietoa painonhallinnasta löydät osoitteesta keventajat.fi.
- Ruokavalio: Kevyt, Kasvisruoka
TAIKINA
- 3 dl rasvatonta maitoa
- 200 g kermaviiliä, vähälaktoosinen, 3.5% rasvaa
- 50 g hiivaa
- 2 tl suolaa
- 1 tl fenkolia
- 3 rkl hunajaa
- 150 g hapankaalia
- 2.5 dl Karu pikakaura-riushiutaleita
- 10 dl Sunnuntai Rouheinen sämpyläjauhoja
- 1 dl rypsiöljyä
PINNALLE
- 1 kananmuna
Valmistusohje
Sekoita maito ja kermaviili keskenään ja lämmitä seos kädenlämpöiseksi. Murenna joukkoon hiiva.
Lisää suola, teelusikallinen fenkolin siemeniä ja hunaja.
Lisää myös (huoneenlämpöinen) hapankaali.
Alusta hiutaleet ja jauhot taikinaan erissä vaivaten. Lisää öljy loppuvaiheessa joukkoon.
Anna kohota kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa.
Kaada taikina jauhotetulle alustalle ja vaivaa siitä ilmat. Leivo sämpylöiksi.
Anna kohota peitettynä vielä 20 minuuttia. Voitele kananmunalla.
Kypsennä 225 asteisen uunin yläosassa noin 10 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
-
Lataa lisää
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.