Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Hapankaalisämpylät

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kevyt, Kasvisruoka

TAIKINA

  • 3 dl rasvatonta maitoa
  • 200 g kermaviiliä, vähälaktoosinen, 3.5% rasvaa
  • 50 g hiivaa
  • 2 tl suolaa
  • 1 tl fenkolia
  • 3 rkl hunajaa
  • 150 g hapankaalia
  • 2.5 dl Karu pikakaura-riushiutaleita
  • 10 dl Sunnuntai Rouheinen sämpyläjauhoja
  • 1 dl rypsiöljyä

PINNALLE

  • 1 kananmuna

Valmistusohje

Sekoita maito ja kermaviili keskenään ja lämmitä seos kädenlämpöiseksi. Murenna joukkoon hiiva.

Lisää suola, teelusikallinen fenkolin siemeniä ja hunaja.

Lisää myös (huoneenlämpöinen) hapankaali.

Alusta hiutaleet ja jauhot taikinaan erissä vaivaten. Lisää öljy loppuvaiheessa joukkoon.

Anna kohota kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa.

Kaada taikina jauhotetulle alustalle ja vaivaa siitä ilmat. Leivo sämpylöiksi.

Anna kohota peitettynä vielä 20 minuuttia. Voitele kananmunalla.

Kypsennä 225 asteisen uunin yläosassa noin 10 minuuttia.

Herkulliset sämpylät maistuvat parhailta lämpöisinä. Resepti on Keventäjät-palvelun laajasta valikoimasta. Lisää maistuvia ja kevyitä reseptejä sekä tietoa painonhallinnasta löydät osoitteesta <a href="http://keventajat.fi/">keventajat.fi</a>.

Lisää aiheesta:

KasvispannukakkuOmenalimppuKevyet blinitKeventäjän parempi pizzapohjaPorkkanakakkuMustikkapiirakka kevyt ja helppo resepti
SämpylätKevytKasvisruokaKeventäjätVideoreseptitLeivontaSuolaiset leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Sämpylät
  • 05.04.202312:53
    Leipä

    Vappu Pimiän yön yli -sämpylät

  • 08.03.202313:13
    Nopeat ja helpot

    Yön yli -sämpylät: Herkulliset sämpylät vähällä vaivalla

  • 22.04.202208:07
    Leipä

    Helpot sämpylät – käytä taikinaan sosekeiton jämät!

  • 28.08.202011:16
    Leipä

    Helpot sämpylät – herkulliset, rapeakuoriset ja sisältä pehmeät sämpylät Arjan ohjeella

  • 30.01.202009:47
    Hampurilainen

    Briossi – täydelliset itse tehdyt hampurilaissämpylät