Hapanimelät kanavartaat
Sami Garamin tuliset kanavartaat maustetaan chilillä, soijalla ja hunajalla. Herkuttele vartaiden kanssa paistettuja riisirullia ja grillattua ananasta.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
Ainekset
- 4 broilerin rintafileetä
- 4 rkl sitruunamehua
- 4 rkl hunajaa
- 2 rkl soijakastiketta
- ½ tuoretta chiliä
- öljyä
- varrastikkuja
Paistetut riisirullat
- 3 dl puuroriisiä
- 2 rkl valkoviinietikkaa
- currya
- suolaa
- merilevälevyjä
- öljyä
Chiliananas
- ½ tuoretta ananasta
- ½ tuoretta chiliä
- öljyä
Valmistusohje
Leikkaa broilerinfileet neljään osaan ja kaada niiden päälle sitruunamehua. Anna maustua hetken aikaa ja mausta hunajalla, soijalla ja chilillä.
Kaada myös vähän öljyä palojen sekaan ja pistele ne liotettuihin varrastikkuihin.
Grillaa vartaat muutamia kertoja käännellen kypsiksi.
Paistetut riisirullat: Keitä puuroriisi suolalla, etikalla ja currylla maustetussa vedessä. Mittaa vesi tarkkaan niin, että sitä on kaksi kertaa riisin määrä.
Aseta merilevälevy bambumatolle ja siihen hiukan jäähtynyttä riisiä muutaman sentin leveydeltä, noin sentin kerros. Rullaa sushin tapaan pötköksi ja leikkaa siitä lisäkeriisi. Paista riisisusheja öljyssä grillin parilatasolla niin, että ne lämpenevät. Soijakastike on oivallista tämän kanssa.
Chiliananas: Poista ananaksen kannat ja leikkaa se halki pitkittäin. Viipaloi puolikkaat kohtalaisen reiluiksi siivuiksi ja sivele niihin öljyä. Leikkaa chili aivan pieneksi hakkeeksi ja ripottele ananaksen pinnoille. Grillaa ritilän päällä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nopeat kalkkunawrapit