Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Hapanimelät kanavartaat

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Sami Garamin tuliset kanavartaat maustetaan chilillä, soijalla ja hunajalla. Herkuttele vartaiden kanssa paistettuja riisirullia ja grillattua ananasta.

  • Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon

Ainekset

  • 4 broilerin rintafileetä
  • 4 rkl sitruunamehua
  • 4 rkl hunajaa
  • 2 rkl soijakastiketta
  • ½ tuoretta chiliä
  • öljyä
  • varrastikkuja

Paistetut riisirullat

  • 3 dl puuroriisiä
  • 2 rkl valkoviinietikkaa
  • currya
  • suolaa
  • merilevälevyjä
  • öljyä

Chiliananas

  • ½ tuoretta ananasta
  • ½ tuoretta chiliä
  • öljyä

Valmistusohje

Leikkaa broilerinfileet neljään osaan ja kaada niiden päälle sitruunamehua. Anna maustua hetken aikaa ja mausta hunajalla, soijalla ja chilillä.

Kaada myös vähän öljyä palojen sekaan ja pistele ne liotettuihin varrastikkuihin.

Grillaa vartaat muutamia kertoja käännellen kypsiksi.

Paistetut riisirullat: Keitä puuroriisi suolalla, etikalla ja currylla maustetussa vedessä. Mittaa vesi tarkkaan niin, että sitä on kaksi kertaa riisin määrä.

Aseta merilevälevy bambumatolle ja siihen hiukan jäähtynyttä riisiä muutaman sentin leveydeltä, noin sentin kerros. Rullaa sushin tapaan pötköksi ja leikkaa siitä lisäkeriisi. Paista riisisusheja öljyssä grillin parilatasolla niin, että ne lämpenevät. Soijakastike on oivallista tämän kanssa.

Chiliananas: Poista ananaksen kannat ja leikkaa se halki pitkittäin. Viipaloi puolikkaat kohtalaisen reiluiksi siivuiksi ja sivele niihin öljyä. Leikkaa chili aivan pieneksi hakkeeksi ja ripottele ananaksen pinnoille. Grillaa ritilän päällä.

Lisää aiheesta:

Maissikeitto grillikanasta (Rotisseriekanakeitto) Kanankoipia riisin ja oliivisalaatin keraThai-maustettu kanapataBroileri-pot-au-feu krutonkien keraKassleria chutneyn ja lohkoperunoiden keraPippuripihvi ja sukiyaki
KanavartaatKananmunatonLaktoositonPääruoatKanaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kanavartaat
  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Kanavartaita munakoisomarinadissa

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Minttumarinoidut piknikvartaat

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Jogurtissa marinoidut broilerivartaat

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kanavartaat, sahramiriisiä ja kurkkukastiketta

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Varrasbroileri