Hapanimelät kanavartaat
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5659006/landscape16_9/515/290/5e88bf29eb07141c1f52ceafbc9733ad/AE/sami-7455.jpg)
Sami Garamin tuliset kanavartaat maustetaan chilillä, soijalla ja hunajalla. Herkuttele vartaiden kanssa paistettuja riisirullia ja grillattua ananasta.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
Ainekset
- 4 broilerin rintafileetä
- 4 rkl sitruunamehua
- 4 rkl hunajaa
- 2 rkl soijakastiketta
- ½ tuoretta chiliä
- öljyä
- varrastikkuja
Paistetut riisirullat
- 3 dl puuroriisiä
- 2 rkl valkoviinietikkaa
- currya
- suolaa
- merilevälevyjä
- öljyä
Chiliananas
- ½ tuoretta ananasta
- ½ tuoretta chiliä
- öljyä
Valmistusohje
Leikkaa broilerinfileet neljään osaan ja kaada niiden päälle sitruunamehua. Anna maustua hetken aikaa ja mausta hunajalla, soijalla ja chilillä.
Kaada myös vähän öljyä palojen sekaan ja pistele ne liotettuihin varrastikkuihin.
Grillaa vartaat muutamia kertoja käännellen kypsiksi.
Paistetut riisirullat: Keitä puuroriisi suolalla, etikalla ja currylla maustetussa vedessä. Mittaa vesi tarkkaan niin, että sitä on kaksi kertaa riisin määrä.
Aseta merilevälevy bambumatolle ja siihen hiukan jäähtynyttä riisiä muutaman sentin leveydeltä, noin sentin kerros. Rullaa sushin tapaan pötköksi ja leikkaa siitä lisäkeriisi. Paista riisisusheja öljyssä grillin parilatasolla niin, että ne lämpenevät. Soijakastike on oivallista tämän kanssa.
Chiliananas: Poista ananaksen kannat ja leikkaa se halki pitkittäin. Viipaloi puolikkaat kohtalaisen reiluiksi siivuiksi ja sivele niihin öljyä. Leikkaa chili aivan pieneksi hakkeeksi ja ripottele ananaksen pinnoille. Grillaa ritilän päällä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka