Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Hans Välimäen savustettua lohta ja sienikastiketta

Julkaistu 18.06.2014 07:31

18.6.2014.

Ainekset

  • 4 palaa lohta
  • tilliä
  • suolaa rouhittuna mylystä
  • pippuria
  • sitruunanmehua
  • öljyä
  • foliopaperia
  • savustuspurua

Sienikastike

  • 250g tuoreita sieniä tai pakaste- tai suolasieniä liotettuna ja ylimääräiset nesteet puristettuina
  • 1-2 keltasipulia kuorittuna ja pilkottuna
  • 1 valkosipulinkynsi murskattuna
  • 3-4 rkl voita
  • 1-2 rkl vehnäjauhoja
  • 1 dl kasvis- tai kanalientä
  • 2 dl kermaa
  • suolaa ja pippuria maun mukaan
  • 2 rkl silputtua ruohosipulia

Valmistusohje

Mausta lohet hyvissä ajoin ennen savustusta. Kun savustat, niin lisää esimerkiksi kuumaan Big Green Egg:iin tai savustuspönttöön reilusti puruja anna muodostua sisälle kunnon savut. Aseta kalat grilliin/pönttöön ja savusta noin 6-8 min lämpötilasta riippuen. Itse pidän siitä, että kalat jäävät keskeltä hieman ”pinkeiksi.” Lämpötila mitä egg:ssä käytän on noin 280-300c:ta.

Sienikastike:

Kuullota sipulit kevyesti voissa. Lisää valkosipuli. Älä ruskista. Lisää sienet ja nyt saa himan ruskistaa tai sitten voipi vain kuullotella. Lisää jauhot ja kypsennä niitä 3-4 min. Varo kuitenkin, että jauhot eivät pala/ ruskistu. Lisää liemi joka saa olla aika vaaleaa. Kiehauta ja lisää kerma. Tarkista maku, lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria, ja viimeistele ruohosipulilla. Tarjoile esimerkiksi keitettyjen naattiporkkanoiden ja uusien perunoiden kera.

Lisää aiheesta:

Haudutettua lampaan tai karitsan lapaaLohta korvasienikastikkeella ja purjotimbaaleillaKirjolohta valkoviinikastikkeessaKaritsan fileet ja salsa verde à la Vappu PimiäKardemummalohi ja wasabimuusiChili-garam masala-kalaa
Savustettu kalaLohifileeMakuja ja ElämääPäivän reseptiHans VälimäkiAjankohtaistaSesongitPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Savustettu kala
  • 4.8.10:51
    Silakkaa

    Savusilakkatoast saaristolaisleivällä

  • 31.05.201610:52
    Pääruoat

    Miedosti savustettua Aurajuustolohta

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Savulohta uppomunien ja pinaatin kera

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Savustettu ankerias

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Lämminsavustettua kuhafileetä kukkakaali-mantelipyreellä