Julkaistu
17.6.2014. Hans Välimäki neuvoo, miten syntyvät kesän parhaat burgerit!
Ainekset
- Hampurilaisämpylöitä
- 1-2 dl majoneesia
- 1 dl ketsuppia
- 2 tomaattia siivutettuina
- 1-2 maustekurkkua siivutettuna
- 400-600g jauhelihaa
- 4-6 salaatinlehteä
- 4 -6 siivua cheddarjuustoa
- suolaa, mustapippuria
Valmistusohje
Sekoita jauheliha ja mausta suolalla ja pippurilla. Muotoile pihveiksi ja paista tai grillaa kypsiksi. Kun pihvit alkavt olemaan kypsiä, lisää kuuman pihvin päälle cheddarjuusto sulamaan. Paahda tai grillaa sämpylät. Pursota molemmille puolikkaille ketchuppia, majoneesia, aseta pohjalle salaatinlehti, sen päälle kuuma pihvi, tomaati, suolakurkku ja sämpyläkansi. Nauti välittömästi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti