Hanhenmaksamakkara

Hanhipäivällisellä hanhenmaksamakkara on yksi suosituimpia lisukkeita.

Kahdeksalle

  • 1 hanhen maksa
  • 4 rkl puuroriisiä
  • 3 dl kermamaitoa (mittasuhde valinnainen)
  • ½ hienonnettu punasipuli
  • 1 ½ rkl voita
  • ½ dl rusinoita
  • 1 rkl siirappia
  • 1 kananmuna
  • 1 rkl hienonnettua, tuoretta meiramia tai 1 tl kuivattua
  • suolaa
  • pippuria
  • suolta ja sidelankaa
  • lientä hanhen luiden keittämisestä tai kuutiosta

Valmistusohje

1. Keitä riisi kermamaidossa 15 minuuttia, anna jäähtyä. Ruskista sipuli 1 rkl voita, anna jäähtyä. Jauha maksa, sipuli, riisi, ½ rkl voita, rusinat, siirappi, kananmuna, meirami ja timjami. Mausta suolalla ja pippurilla.

2. Täytä suoli hanhenmaksamassalla. Täytä kevyesti ja sido päät, puhko reikiä haarukalla. Keitä hiljaa miedolla lämmöllä liemessä 30 minuuttia. Anna jäähtyä.

3. Viipaloi makkarat kylminä ja lämmitä viipaleet muiden tarjoiltavien hanhenosien kanssa ennen tarjoilua.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.