Hampurilaissalaatti

Hampurilainen ilman sämpylää? Raikkaan salaatin päälle laitetaan itse tehty mehevä pihvi, juustoa ja tietysti sinappia & ketsuppia!

Jauhelihapihvit

  • 400 g jauhelihaa
  • 1 tl valkosipulia raastettuna
  • 1 tl piparjuurta raastettuna
  • suolaa
  • pippuria
  • 2 siivua cheddarjuustoa
  • 1 punasipuli

Salaattikastike

  • 2 rkl majoneesia
  • 1 tl ketsuppia
  • 3-4 tippaa tabascoa
  • vettä

Salaatti

  • 8 kirsikkatomaattia, puolitettuna
  • 1 pss salaattisekoitusta
  • sinappia
  • ketsuppia

Valmistusohje

Sekoita ensimmäiseksi kulhossa jauheliha, valkosipuli ja piparjuuri. Mausta seos suolalla ja mustapippurilla. Muotoile massasta 2 isokokoista pihviä. Paista pihvejä pannulla, tilkassa öljyä molemmilta puolilta noin 3 minuuttia. Jatka pihvien paistamista uunissa 180-asteessa noin 15 minuuttia.

Seuraavaksi tee salaattikastike. Sekoita kulhossa majoneesi, ketsuppi, tabasco ja loraus vettä. Laita kastike vielä syrjään hetkeksi.

Laita lautaselle salaattisekoitusta, kirsikkatomaatteja ja lorauta salaatin päälle salaattikastiketta. Seuraavaksi aseta jauhelihapihvi salaatin päälle. Lisää lopuksi pihvin päälle cheddarjuuston siivu, ketsuppia, sinappia ja sipulirenkaita.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!