Halstrattua meribassia punaviinikastikkeella
Valkoviini ei ole ainoa viini, joka sopii kalalle – voimakasmakuisen kalan voi hyvin tarjoilla punaviinikastikkeen kera.
Neljälle
- 4 palaa meribassifileetä nahalla
- jauhettua valkopippuria
- gourmetsuolaa
Punaviinikastike
- 1 salottisipuli
- 2 rkl voita
- 2 rkl vehnäjauhoja
- 3 dl punaviiniä
- 2 dl vasikanlientä
Tarjoiluun
- mangosalsaa
- voitaikinakaloja
Valmistusohje
1. Punaviinikastike: Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna kattilassa voita ja paista sipuli kullankeltaiseksi. Ota kattila liedeltä ja sekoita mukaan jauhot. Lisää punaviini ja liemi samalla sekoittaen. Laita kattila liedelle, kuumenna kiehuvaksi ja alenna lämpöä. Anna kiehua 3 minuuttia, siivilöi sitten kastike.
2. Kuumenna valurautapannu ja paista kaloja nahkapuoli alaspäin minuutti kuumalla pannulla. Alenna keskilämmölle ja paista vielä 2-3 minuuttia.
3. Tarjoile heti kastikkeen ja lisukkeiden kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka
-
Taivaallinen omenahillo
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Luumuhillo – perinteinen ja helppo resepti
-
Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan pekoni-aurajuusto-ananaspasta ja pikkelöityä ruusukaalia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Harri Syrjäsen kantarelli-pekonipasta