Halstrattua meribassia punaviinikastikkeella

Valkoviini ei ole ainoa viini, joka sopii kalalle – voimakasmakuisen kalan voi hyvin tarjoilla punaviinikastikkeen kera.

Neljälle

  • 4 palaa meribassifileetä nahalla
  • jauhettua valkopippuria
  • gourmetsuolaa

Punaviinikastike

  • 1 salottisipuli
  • 2 rkl voita
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 3 dl punaviiniä
  • 2 dl vasikanlientä

Tarjoiluun

  • mangosalsaa
  • voitaikinakaloja

Valmistusohje

1. Punaviinikastike: Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna kattilassa voita ja paista sipuli kullankeltaiseksi. Ota kattila liedeltä ja sekoita mukaan jauhot. Lisää punaviini ja liemi samalla sekoittaen. Laita kattila liedelle, kuumenna kiehuvaksi ja alenna lämpöä. Anna kiehua 3 minuuttia, siivilöi sitten kastike.

2. Kuumenna valurautapannu ja paista kaloja nahkapuoli alaspäin minuutti kuumalla pannulla. Alenna keskilämmölle ja paista vielä 2-3 minuuttia.

3. Tarjoile heti kastikkeen ja lisukkeiden kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!