Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Halstrattua kummeliturskaa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Neljälle

  • 700 g kummeliturskafileetä, mielellään isosta kalasta
  • karkeaa suolaa
  • 200 g pekonia, kuutioituna
  • 8 salottisipulia
  • 8-12 herkkusientä
  • 4 aurinkokuivattua tomaattia
  • tuoretta timjamia
  • 1 juuriselleri
  • suolaa, pippuria
  • voita paistamiseen

Liemikastike

  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 1 rkl voita
  • 4 dl tummaa lientä
  • suolaa, pippuria
  • halutessasi, 2 rkl kermaa

Valmistusohje

1. Taputtele kalaan karkeaa suola. Anna sen maustua viileässä 1-1 ½ tuntia paksuudesta riippuen. Huuhtele suola pois ja jaa filee neljään osaan.

2. Paista pekoni rapeaksi pannussa. Valuta kuutiot talouspaperilla. Paista salottisipulit pekonirasvassa. Puhdista herkkusienet ja paista ne myös pannussa. Suikaloi tomaatit, lisää pannuun ja anna niiden lämmetä. Leikkaa pannuun hieman timjamia. Maista ja mausta tarvittaessa. Laita kansi päälle ja anna hautua, kunnes sipuli on pehmeää.

3. Puhdista juuriselleri ja viipaloi ohuesti. Keitä viipaleet pehmeiksi kevyesti suolatussa vedessä, valuta.

4. Paista kalapalat voissa, ensin nahkapuoli alaspäin. Mausta suolalla ja pippurilla. Pidä lämpimänä.

5. Paista jauhot voissa samassa paistinpannussa, jossa paistoit kalapalat. Vatkaa mukaan liemi ja keitä, kunnes liemi paksuuntuu. Siivilöi ja mausta suolalla ja pippurilla. Jos haluat täyteläisemmän kastikkeen, lisää hieman kermaa. Tarjoile kala vihannesten ja liemen kera. Koristele timjamilla tai muilla yrteillä.

Lisää aiheesta:

Burgundin pataPorsaanfileetä madeirakastikkeella ja ruusukaalillaKokonaisena paistettua häränfileetä ja munakoisoaPorsaanfileetä madeirakastikkeessaLuumutäytettyä porsaanseläkettä omenasoseellaHalstrattua kuhaa
Halstrattu kalaLiharuokaPääruoatKalaruoka

Kummeliturska on erittäin maukas, valkolihainen ruokakala. Sen voi mainiosti grillata, paistaa tai keittää. 1970- ja 80-luvuilla sitä pidettiin ”eläkeläiskalana”, mutta nykyisin se on hyvinkin suosittu, varsinkin ravintoloissa. Suolaamalla sen ennen valmistusta siitä tulee kiinteä ja mehukas. Pekoni murtaa makua hienosti.

Tuoreimmat aiheesta

Halstrattu kala
  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Halstrattuja lohipaloja vihannesdipillä

  • 18.02.201300:00
    Kaalipata

    Grilli-hapankaali

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Halstrattua kalaa savoijinkaalin kera

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Tillimarinoidut, halstratut silakat

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Halstrattu graavilohi sinappihollandaisen kera