Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Halstrattu turska ja oliiviperunasose

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tässä kalan rapea nahka on maukkaana vastakohtana pehmeälle kalanlihalle ja lempeälle perunsoseelle, jota maustavat oliivit ja sitruunankuori.

Neljälle

  • 600 g turskan selkäfileetä nahkan kera
  • 2 rkl gourmetsuolaa
  • oliiviöljyä paistamiseen

Perunasose

  • 500 g jauhoisia perunoita
  • 2 dl maitoa
  • 50 g voita
  • 3 rkl hyvää oliiviöljyä
  • 1 sitruunan kuori
  • 1 dl vihreitä oliiveja
  • suolaa ja mustapippuria

Punaviinikastike

  • 6 dl punaviiniä
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 1 punasipuli
  • ½ dl sokeria
  • 3 timjaminoksaa
  • 2 rkl vasikkafondia
  • 1 maustemitta valkopippuria

Valmistusohje

1. Suolaa kala kauttaaltaan ja pane jääkaappiin tunniksi. Kuori ja keitä perunat pehmeiksi. Lämmitä maito oliiviöljyn ja voin kanssa. Höyrytä kypsät perunat ja purista ne perunapuristimella kattilaan. Sekoita joukkoon maitoseos, lisää sitruunankuoriraaste ja oliivit ja mausta suolalla ja pippurilla.

2. Punaviinikastike: Kuori ja viipaloi valko- ja punasipuli. Sulata sokeri kasarissa ja anna sen tulla tumman kullanväriseksi, ota kasari liedeltä ja kaada joukkoon varovasti punaviini, sekoita. Lisää sipuli, valkosipuli ja timjaminoksat, nosta takaisin liedelle ja kiehauta. Anna kiehua kokoon, kunnes 1,5 dl nestettä on jäljellä. Soseuta koneella viini-sipuliseos sileäksi ja siivilöi siivilän läpi puhtaaseen kattilaan, mausta vasikanfondilla ja pippurilla.

3. Kuumenna uuni 120 asteeseen. Kuumenna pannussa oliiviöljy ja paista kalaa nahkapuoli alaspäin. Käännä ja paista lihapuoli kullanväriseksi. Laita kala uunipannuun nahkapuoli ylöspäin ja paista uunissa 7 minuuttia. Tarjoile oliiviperunasoseen ja punaviinikastikkeen kanssa.

Lisää aiheesta:

Uunissa kypsennetty puna-ahven ja viipaleperunatRanskalainen vasikkamuhennosVasikkablanquette curryn ja kapristen keraTilliliha lampaastaBurgundin pataaKylmä vasikanpaisti ja vihreä kastike
Halstrattu kalaPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Halstrattu kala
  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Halstrattuja lohipaloja vihannesdipillä

  • 18.02.201300:00
    Kaalipata

    Grilli-hapankaali

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Halstrattua kalaa savoijinkaalin kera

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Tillimarinoidut, halstratut silakat

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Halstrattu graavilohi sinappihollandaisen kera