Halstrattu turska ja oliiviperunasose
Tässä kalan rapea nahka on maukkaana vastakohtana pehmeälle kalanlihalle ja lempeälle perunsoseelle, jota maustavat oliivit ja sitruunankuori.
Neljälle
- 600 g turskan selkäfileetä nahkan kera
- 2 rkl gourmetsuolaa
- oliiviöljyä paistamiseen
Perunasose
- 500 g jauhoisia perunoita
- 2 dl maitoa
- 50 g voita
- 3 rkl hyvää oliiviöljyä
- 1 sitruunan kuori
- 1 dl vihreitä oliiveja
- suolaa ja mustapippuria
Punaviinikastike
- 6 dl punaviiniä
- 4 valkosipulinkynttä
- 1 punasipuli
- ½ dl sokeria
- 3 timjaminoksaa
- 2 rkl vasikkafondia
- 1 maustemitta valkopippuria
Valmistusohje
1. Suolaa kala kauttaaltaan ja pane jääkaappiin tunniksi. Kuori ja keitä perunat pehmeiksi. Lämmitä maito oliiviöljyn ja voin kanssa. Höyrytä kypsät perunat ja purista ne perunapuristimella kattilaan. Sekoita joukkoon maitoseos, lisää sitruunankuoriraaste ja oliivit ja mausta suolalla ja pippurilla.
2. Punaviinikastike: Kuori ja viipaloi valko- ja punasipuli. Sulata sokeri kasarissa ja anna sen tulla tumman kullanväriseksi, ota kasari liedeltä ja kaada joukkoon varovasti punaviini, sekoita. Lisää sipuli, valkosipuli ja timjaminoksat, nosta takaisin liedelle ja kiehauta. Anna kiehua kokoon, kunnes 1,5 dl nestettä on jäljellä. Soseuta koneella viini-sipuliseos sileäksi ja siivilöi siivilän läpi puhtaaseen kattilaan, mausta vasikanfondilla ja pippurilla.
3. Kuumenna uuni 120 asteeseen. Kuumenna pannussa oliiviöljy ja paista kalaa nahkapuoli alaspäin. Käännä ja paista lihapuoli kullanväriseksi. Laita kala uunipannuun nahkapuoli ylöspäin ja paista uunissa 7 minuuttia. Tarjoile oliiviperunasoseen ja punaviinikastikkeen kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan