Halstrattu nieriä ja yrttiperunat

Tällä ruokalajilla kelpaa juhlia kesäntuloa. Herkullinen nieriä eli rautu ansaitsee hienoimmat tillikeitetyt uudet perunat, jotka sitten paistetaan varoen voin ja yrttien kera sekä mätikastikkeen.

Neljälle

  • 4 nieriäfileetä à 170 g
  • suolaa ja valkopippuria
  • voita paistamiseen

Yrttiperunat

  • 1 kg uusia perunoita
  • 4 tillinoksaa
  • 1 rkl tillisilppua
  • 1 rkl lehtipersiljasilppua
  • 1 rkl kirvelisilppua
  • suolaa ja valkopippuria
  • voita paistamiseen

Mätikastike

  • ½ dl ranskankermaa
  • 2 tl majoneesia
  • 50 g lohenmätiä
  • 1 rkl tillisilppua
  • 1 tl sitruunamehua
  • suolaa ja valkopippuria

Tarjoiluun

  • 4 sitruunalohkoa

Valmistusohje

1. Mätikastike: Sekoita keskenään ranskankerma, majoneesi, tilli, lohenmäti ja sitruunamehu, mausta suolalla ja pippurilla. Pane jääkaappiin tarjoiluun asti.

2. Pese perunat kunnolla ja keitä suolatussa vedessä tilinoksien kanssa. Höyrytä perunat, ja paista ne sitten voissa ja lisää joukkoon yrttisilput. Mausta suolalla ja valkopippurilla.

3. Mausta kala suolalla ja pippurilla. Paista fileitä voissa pannulla, ensin nahkapuolelta 2-4 minuuttia, sitten lihapuolelta yhtä kauan. Tarjoile kala yrttiperunoiden ja kylmän kastikkeen kera ja koristele sitruunalohkoilla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!