Halstrattu nieriä ja yrttiperunat
Tällä ruokalajilla kelpaa juhlia kesäntuloa. Herkullinen nieriä eli rautu ansaitsee hienoimmat tillikeitetyt uudet perunat, jotka sitten paistetaan varoen voin ja yrttien kera sekä mätikastikkeen.
Neljälle
- 4 nieriäfileetä à 170 g
- suolaa ja valkopippuria
- voita paistamiseen
Yrttiperunat
- 1 kg uusia perunoita
- 4 tillinoksaa
- 1 rkl tillisilppua
- 1 rkl lehtipersiljasilppua
- 1 rkl kirvelisilppua
- suolaa ja valkopippuria
- voita paistamiseen
Mätikastike
- ½ dl ranskankermaa
- 2 tl majoneesia
- 50 g lohenmätiä
- 1 rkl tillisilppua
- 1 tl sitruunamehua
- suolaa ja valkopippuria
Tarjoiluun
- 4 sitruunalohkoa
Valmistusohje
1. Mätikastike: Sekoita keskenään ranskankerma, majoneesi, tilli, lohenmäti ja sitruunamehu, mausta suolalla ja pippurilla. Pane jääkaappiin tarjoiluun asti.
2. Pese perunat kunnolla ja keitä suolatussa vedessä tilinoksien kanssa. Höyrytä perunat, ja paista ne sitten voissa ja lisää joukkoon yrttisilput. Mausta suolalla ja valkopippurilla.
3. Mausta kala suolalla ja pippurilla. Paista fileitä voissa pannulla, ensin nahkapuolelta 2-4 minuuttia, sitten lihapuolelta yhtä kauan. Tarjoile kala yrttiperunoiden ja kylmän kastikkeen kera ja koristele sitruunalohkoilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Lihamakaronilaatikko sulatejuustolla – Katjan maukkaampi makaronilaatikko
-
Meksikolainen papukeitto
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Pinaattiletut ja nokkosletut – itse tehdyt voittavat kaupan versiot mennen tullen!
-
Taivaallinen omenahillo