Mainos
Mainos

Oikeaa halstrattua graavilohta voi valmistaa monella eri tavalla. Tavallisinta on että graavataan kokonainen lohensivu, joka sitten paloitellaan ja halstrataan, eli paistetaan nopeasti kuumalla hiilloksella.

Neljälle

  • 4 lohikyljystä
  • 2 dl suolaa
  • 1 ½ dl kidesokeria
  • 20 valkopippuria, murskattuina
  • 1 nippu tilliä, hienonnettuna

Valmistusohje

1. Sekoita sokeri, suola ja pippuri. Ripottele puolet seoksesta vadille, laita lohikyljykset vadille ja ripottele loput mausteseoksesta lohelle. Ripottele päälle tilliä. Laita päälle lauta sekä paino ja anna vetäytyä jääkaapissa 4-5 tuntia.

2. Raaputa mausteseos kaloista, penslaa grilliritilä öljyllä ja grillaa lohiviipaleita muutama minuutti molemmin puolin.

 

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.