Halstrattu graavilohi
Oikeaa halstrattua graavilohta voi valmistaa monella eri tavalla. Tavallisinta on että graavataan kokonainen lohensivu, joka sitten paloitellaan ja halstrataan, eli paistetaan nopeasti kuumalla hiilloksella.
Neljälle
- 4 lohikyljystä
- 2 dl suolaa
- 1 ½ dl kidesokeria
- 20 valkopippuria, murskattuina
- 1 nippu tilliä, hienonnettuna
Valmistusohje
1. Sekoita sokeri, suola ja pippuri. Ripottele puolet seoksesta vadille, laita lohikyljykset vadille ja ripottele loput mausteseoksesta lohelle. Ripottele päälle tilliä. Laita päälle lauta sekä paino ja anna vetäytyä jääkaapissa 4-5 tuntia.
2. Raaputa mausteseos kaloista, penslaa grilliritilä öljyllä ja grillaa lohiviipaleita muutama minuutti molemmin puolin.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka