Halstrattu graavilohi sinappihollandaisen kera
Halstrattu graavilohi on maukasta ja valmistuu nopeasti. Tässä lohi tarjoillaan pinaattipedillä herkullisen sinappihollandaisen kera.
Ainekset
- Neljälle
- 600 g graavilohta palana
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- 250 g lehtipinaattia
- 2 rkl voita paistamiseen
- 1 tl balsamiviinietikkaa
Sinappihollandaise
- 150 g voita
- 2 munankeltuaista
- 1 tl puristettua sitruunamehua
- 2-3 rkl vettä
- 2 rkl ranskalaista sinappia
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
Tarjoiluun
- keitettyjä perunoita
- tilliä ja sitruunaa
Valmistusohje
1. Kastike: Sulata voi miedolla lämmöllä ilman että se saa väriä. Sekoita keltuaiset, sitruuna ja vesi ruostumattomassa kattilassa. Laita kattila vesihauteeseen, veden tulee olla juuri kiehumispisteen alapuolella. Vatkaa nopeasti kunnes seos paksunee. Lisää lämmin voisula vähän kerrallaan samalla voimakkaasti vatkaten. Älä anna voisakan tulla mukaan. Lisää sinappi, mausta suolalla ja pippurilla. Pidä lämpimänä tarjoiluun asti.
2. Pinaatti: Huuhdo pinaatti, poista karkeat syyt. Paista voissa. Kaada päälle muutama tippa balsamiviinietikkaa. Mausta suolalla ja pippurilla.
3. Lohi: Paloittele lohi annospaloiksi. Halstraa ne kuumalla pannulla 2 minuuttia molemmin puolin. Tarjoile heti pinaatin ja kastikkeen kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan