Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Halstrattu graavilohi sinappihollandaisen kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Halstrattu graavilohi on maukasta ja valmistuu nopeasti. Tässä lohi tarjoillaan pinaattipedillä herkullisen sinappihollandaisen kera.

Ainekset

  • Neljälle
  • 600 g graavilohta palana
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • 250 g lehtipinaattia
  • 2 rkl voita paistamiseen
  • 1 tl balsamiviinietikkaa

Sinappihollandaise

  • 150 g voita
  • 2 munankeltuaista
  • 1 tl puristettua sitruunamehua
  • 2-3 rkl vettä
  • 2 rkl ranskalaista sinappia
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Tarjoiluun

  • keitettyjä perunoita
  • tilliä ja sitruunaa

Valmistusohje

1. Kastike: Sulata voi miedolla lämmöllä ilman että se saa väriä. Sekoita keltuaiset, sitruuna ja vesi ruostumattomassa kattilassa. Laita kattila vesihauteeseen, veden tulee olla juuri kiehumispisteen alapuolella. Vatkaa nopeasti kunnes seos paksunee. Lisää lämmin voisula vähän kerrallaan samalla voimakkaasti vatkaten. Älä anna voisakan tulla mukaan. Lisää sinappi, mausta suolalla ja pippurilla. Pidä lämpimänä tarjoiluun asti.

2. Pinaatti: Huuhdo pinaatti, poista karkeat syyt. Paista voissa. Kaada päälle muutama tippa balsamiviinietikkaa. Mausta suolalla ja pippurilla.

3. Lohi: Paloittele lohi annospaloiksi. Halstraa ne kuumalla pannulla 2 minuuttia molemmin puolin. Tarjoile heti pinaatin ja kastikkeen kera.

Lisää aiheesta:

Lohta tillikastikkeen ja pommes duchessien keraGratinoitu taskuraputoastLohipyttipannuPaahdettu graavilohi ja sinappimuhennetut perunatUunilohi ja vihreä kastikeGratinoitua koljaa kinkun ja siiderikastikkeen kera
Halstrattu kalaPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Halstrattu kala
  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Halstrattuja lohipaloja vihannesdipillä

  • 18.02.201300:00
    Kaalipata

    Grilli-hapankaali

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Halstrattua kalaa savoijinkaalin kera

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Tillimarinoidut, halstratut silakat

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Halstrattu graavilohi sinappihollandaisen kera