Halstrattu graavilohi ja sinappimuhennetut perunat

Kokeile modernia versiota perinneruoasta. Temppu on siinä, että paahtaa lohen hyvin nopeasti erittäin kuumalla pannulla, niin että kala lämpenee sisältäkin, muttei ole kuitenkaan läpikypsä.

Neljälle

  • 600 g graavilohta

Sinappimuhennetut perunat

  • 12 keitettyä perunaa
  • 20 g voita
  • 2 rkl vehnäjauhoa
  • 2 dl kermaa
  • 4 dl maitoa
  • 2 rkl ranskalaista karkeaa sinappia
  • ½ rkl sokeria
  • ½ dl tillisilppua
  • suolaa ja valkopippuria

Tarjoiluun

  • 4 sitruunalohkoa

Valmistusohje

1. Leikkaa lohi kahdeksaksi viipaleeksi ja pane kylmään.

2. Muhennetut perunat: Viipaloi perunat ja anna olla huoneenlämmössä. Sulata voi kasarissa, lisää jauho ja kuullota ruskistamatta. Lisää kerma ja maito vähän kerrallaan ja koko ajan sekoittaen. Anna seoksen kiehahtaa, hämmennä, ettei se pala pohjaan ja hauduta vielä 5 minuuttia. Sekoita koko ajan! Sekoita sinappi ja sokeri ja mausta kastike sinappiseoksella, suolalla, pippurilla ja tillisilpulla. Kääntele perunat muhennokseen.

3. Kuumenna paistinpannu oikein kuumaksi ja halstraa lohisiivuja kuivalla pannulla 25-30 sekuntia kummaltakin puolelta. Tarjoile lohi välittömästi muhennetun perunan ja sitruunalohkojen kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.