Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Halstrattu graavilohi ja sinappimuhennetut perunat

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Neljälle

  • 600 g graavilohta

Sinappimuhennetut perunat

  • 12 keitettyä perunaa
  • 20 g voita
  • 2 rkl vehnäjauhoa
  • 2 dl kermaa
  • 4 dl maitoa
  • 2 rkl ranskalaista karkeaa sinappia
  • ½ rkl sokeria
  • ½ dl tillisilppua
  • suolaa ja valkopippuria

Tarjoiluun

  • 4 sitruunalohkoa

Valmistusohje

1. Leikkaa lohi kahdeksaksi viipaleeksi ja pane kylmään.

2. Muhennetut perunat: Viipaloi perunat ja anna olla huoneenlämmössä. Sulata voi kasarissa, lisää jauho ja kuullota ruskistamatta. Lisää kerma ja maito vähän kerrallaan ja koko ajan sekoittaen. Anna seoksen kiehahtaa, hämmennä, ettei se pala pohjaan ja hauduta vielä 5 minuuttia. Sekoita koko ajan! Sekoita sinappi ja sokeri ja mausta kastike sinappiseoksella, suolalla, pippurilla ja tillisilpulla. Kääntele perunat muhennokseen.

3. Kuumenna paistinpannu oikein kuumaksi ja halstraa lohisiivuja kuivalla pannulla 25-30 sekuntia kummaltakin puolelta. Tarjoile lohi välittömästi muhennetun perunan ja sitruunalohkojen kera.

Kokeile modernia versiota perinneruoasta. Temppu on siinä, että paahtaa lohen hyvin nopeasti erittäin kuumalla pannulla, niin että kala lämpenee sisältäkin, muttei ole kuitenkaan läpikypsä.

Lisää aiheesta:

Lohta tillikastikkeen ja pommes duchessien keraKalapullat currykastikkeessaLohi voikastikkeessaPorsaankyljys RobèrtTurskafileetä ja muhennettua perunaaGretan pihvi
Paahdettu lohiPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Paahdettu lohi
  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Halstrattu graavilohi ja sinappimuhennetut perunat

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Paahdettua lohta ja uppomunat

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Paahdettua cajun-lohta ja kapriskastiketta

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Paahdettua lohta ja ohrarisottoa

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Loimutettua järvilohta