Haalea perunasalaatti savulihan seuraksi
Tarjoile tämä herkullinen perunasalaatti haaleana, siten se maistuu parhaalta. Ja ehdottomasti parasta siitä tulee uusista perunoista tehtynä. Seuraksi sopivat kaikki savulihat, esimerkiksi savustettu lampaanviulu tai maalaispalvi.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 700 g perunoita
- 4 salottisipulia
- 2 rkl kaprista
- 2 rkl voita
- 5 dl kanalientä
Koristeluun
- 12 kaprista
- 4 salaattisipulia
Tarjoiluun
- 500 g savustettua lampaanviulua,
- maalaispalvia tai muuta savulihaa
Valmistusohje
1. Kuori perunat tai pese uudet perunat hyvin, niitä ei tarvitse kuoria. Pienet perunat voit jättää kokonaisiksi, isommat lohkotaan. Kuori salottisipulit ja silppua ne. Hienonna kaprikset. Kuullota sipuli- ja kaprissilppu voissa, älä ruskista sipulia.
2. Kaada sipuli-kaprisseoksen päälle kasvisliemi ja lisää perunat, kuumenna kiehuvaksi ja anna poreilla, kunnes perunat ovat kypsiä. Mausta. Silppua salaattisipulit. Jaa haalea salaatti lämmitetyille syville lautasille. Koristele salaattisipulilla ja kapriksilla. Tarjoile kylmän savulihan kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Pika bébét
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa