Gulassi

Tämä on mainio pata, kun ruokailijoita on useita. Jos haluat padasta ruokaisamman, keitä mukana muutama kuutioitu peruna.

Kuudelle

  • n. 1,5 kg naudan patalihoja
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria
  • 3 keltasipulia
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2-3 rkl tomaattipyreetä
  • 2 tl paprikajauhetta
  • 2 tl kuminansiemeniä
  • n. 5 dl lientä
  • voita paistamiseen

Valmistusohje

1. Sekoita jauhot, suola ja pippuri lautasella, kääntele siinä lihapalat ja ruskista ne voissa pannussa. Laita lihat pataan.

2. Lohko sipuli, ruskista kevyesti ja laita pataan.

3. Lisää loput ainekset ja kaada päälle lientä niin että ainekset lähes peittyvät. Keitä hiljalleen kannen alla reilu tunti.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja