Gulassi
Tämä on mainio pata, kun ruokailijoita on useita. Jos haluat padasta ruokaisamman, keitä mukana muutama kuutioitu peruna.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Kuudelle
- n. 1,5 kg naudan patalihoja
- 1 dl vehnäjauhoja
- 2 tl suolaa
- ½ tl mustapippuria
- 3 keltasipulia
- 1 valkosipulinkynsi
- 2-3 rkl tomaattipyreetä
- 2 tl paprikajauhetta
- 2 tl kuminansiemeniä
- n. 5 dl lientä
- voita paistamiseen
Valmistusohje
1. Sekoita jauhot, suola ja pippuri lautasella, kääntele siinä lihapalat ja ruskista ne voissa pannussa. Laita lihat pataan.
2. Lohko sipuli, ruskista kevyesti ja laita pataan.
3. Lisää loput ainekset ja kaada päälle lientä niin että ainekset lähes peittyvät. Keitä hiljalleen kannen alla reilu tunti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka