Gulassi
Julkaistu
Tämä on mainio pata, kun ruokailijoita on useita. Jos haluat padasta ruokaisamman, keitä mukana muutama kuutioitu peruna.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Kuudelle
- n. 1,5 kg naudan patalihoja
- 1 dl vehnäjauhoja
- 2 tl suolaa
- ½ tl mustapippuria
- 3 keltasipulia
- 1 valkosipulinkynsi
- 2-3 rkl tomaattipyreetä
- 2 tl paprikajauhetta
- 2 tl kuminansiemeniä
- n. 5 dl lientä
- voita paistamiseen
Valmistusohje
1. Sekoita jauhot, suola ja pippuri lautasella, kääntele siinä lihapalat ja ruskista ne voissa pannussa. Laita lihat pataan.
2. Lohko sipuli, ruskista kevyesti ja laita pataan.
3. Lisää loput ainekset ja kaada päälle lientä niin että ainekset lähes peittyvät. Keitä hiljalleen kannen alla reilu tunti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti