Gubbröra – sillikaviaari Hans Välimäen ohjeella

shutterstock_1923786215
Shutterstock

Gubbröra on perinteisesti leivän päällä nautittavaa sillipöperöä, jota kutsutaan myös nimellä sillikaviaari. Tämän gubbröra-ohjeen teki Hans Välimäki.

Ainekset

  • 2 kovaksi keitettyä kananmunaa kuorittuna ja pilkottuna
  • 1-2 matjesfilettä silputtuna
  • 1 hienonnettu keltasipuli
  • 1 rkl silputtua tilliä
  • 1rkl silputtua ruohosipulia
  • 2-3 rkl majoneesia
  • 2-3 rkl creme fraichea
  • 4-8 siivua tummaa mallasleipää paahdettuina

Valmistusohje

Gubbröra valmistuu näin:

Sekoita kananmunat, hienonnettu matjes-sillifile, sipuli, tilli, ruohosipuli sekä majoneesi ja creme fraiche. Sekoita ja mausta tarvittaessa pippurilla. Tarjoile paahdettujen mallasleipien kera.


Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja