Grillivartaat lohesta
Grillikauden aikaan voit totta kai grillata nämä vartaat hiiligrillillä. Grillaa aika kaukana hiilloksesta n. 3 minuuttia molemmin puolin.
- Ruokavalio: Kevyt
Neljälle
- 600 g lohifileetä
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- 250 g munanuudeleita
- 2 kevätsipulia
- 1 keltainen paprika
- 2 tl seesamiöljyä
- 2 rkl rapsiöljyä
Maustekastike
- ½ dl japanilaista soijaa
- 2 tl punaviinietikkaa
- 2 tl tuoretta, raastettua inkivääriä
- 2 valkosipulinkynttä
Koristeluun
- retiisejä
Valmistusohje
1. Kuutioi lohifilee ja pujota palat puuvartaille, mausta suolalla ja pippurilla. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Leikkaa kevätsipulit viistoiksi viipaleiksi ja paloittele paprika pieniksi paloiksi.
2. Sekoita soija, viinietikka, inkivääri ja puristettu valkosipuli. Penslaa lohivartaat maustekastikkeella. Grillaa vartaita grillipannussa 3-4 minuuttia molemmin puolin.
3. Kuumenna seesamiöljyä ja rapsiöljyä wokki- tai paistinpannussa. Wokkaa vihannekset ja nuudelit nopeasti kuumalla pannulla. Mausta lopulla maustekastikkeella, levitä wokki neljälle lautaselle ja asettele lohivartaat päällimmäiseksi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan