Grillivartaat lohesta

Grillikauden aikaan voit totta kai grillata nämä vartaat hiiligrillillä. Grillaa aika kaukana hiilloksesta n. 3 minuuttia molemmin puolin.

Neljälle

  • 600 g lohifileetä
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • 250 g munanuudeleita
  • 2 kevätsipulia
  • 1 keltainen paprika
  • 2 tl seesamiöljyä
  • 2 rkl rapsiöljyä

Maustekastike

  • ½ dl japanilaista soijaa
  • 2 tl punaviinietikkaa
  • 2 tl tuoretta, raastettua inkivääriä
  • 2 valkosipulinkynttä

Koristeluun

  • retiisejä

Valmistusohje

1. Kuutioi lohifilee ja pujota palat puuvartaille, mausta suolalla ja pippurilla. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Leikkaa kevätsipulit viistoiksi viipaleiksi ja paloittele paprika pieniksi paloiksi.

2. Sekoita soija, viinietikka, inkivääri ja puristettu valkosipuli. Penslaa lohivartaat maustekastikkeella. Grillaa vartaita grillipannussa 3-4 minuuttia molemmin puolin.

3. Kuumenna seesamiöljyä ja rapsiöljyä wokki- tai paistinpannussa. Wokkaa vihannekset ja nuudelit nopeasti kuumalla pannulla. Mausta lopulla maustekastikkeella, levitä wokki neljälle lautaselle ja asettele lohivartaat päällimmäiseksi.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja