Grillivartaat lohesta

Grillikauden aikaan voit totta kai grillata nämä vartaat hiiligrillillä. Grillaa aika kaukana hiilloksesta n. 3 minuuttia molemmin puolin.

Neljälle

  • 600 g lohifileetä
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • 250 g munanuudeleita
  • 2 kevätsipulia
  • 1 keltainen paprika
  • 2 tl seesamiöljyä
  • 2 rkl rapsiöljyä

Maustekastike

  • ½ dl japanilaista soijaa
  • 2 tl punaviinietikkaa
  • 2 tl tuoretta, raastettua inkivääriä
  • 2 valkosipulinkynttä

Koristeluun

  • retiisejä

Valmistusohje

1. Kuutioi lohifilee ja pujota palat puuvartaille, mausta suolalla ja pippurilla. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Leikkaa kevätsipulit viistoiksi viipaleiksi ja paloittele paprika pieniksi paloiksi.

2. Sekoita soija, viinietikka, inkivääri ja puristettu valkosipuli. Penslaa lohivartaat maustekastikkeella. Grillaa vartaita grillipannussa 3-4 minuuttia molemmin puolin.

3. Kuumenna seesamiöljyä ja rapsiöljyä wokki- tai paistinpannussa. Wokkaa vihannekset ja nuudelit nopeasti kuumalla pannulla. Mausta lopulla maustekastikkeella, levitä wokki neljälle lautaselle ja asettele lohivartaat päällimmäiseksi.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!