Grillisämpylät
Sami laittaa kesäpäivän kunniaksi grillissä ihanat sämpylät. Kokeile helppoa ja maukasta ohjetta!
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton
Ainekset
- 1 hiivapala
- 5 dl täysmaitoa
- 2 tl suolaa
- 0,5 dl oliiviöljyä
- 8-10 dl vehnäjauhoja
- nippu tuoretta oreganoa
- 100 g salaattijuustoa
- 100 g aurinkokuivattuja tomaatteja
Valmistusohje
Murskaa hiiva kädenlämpöiseen maitoon ja mausta suolalla, oliiviöljyllä ja silputulla oreganolla. Lisää mukaan juustokuutioita ja paloiteltua aurinkokuivattua tomaattia.
Vaivaa jauhot nesteen joukkoon ja anna sen nousta grillin lämmittämisen (noin 15 min) ajan. Leivo taikina sämpylöiksi ja anna myös niiden nousta.
Kuumenna pizzakivi ja asettele sämpylät sen päälle, kannen alle. Paista noin vartin ajan ja tarkista sämpylöiden kypsyysaste.
Tarjoa lisäksi esimerkiksi maustettua creme fraichea.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan