Grillipihvi roquefortsalaatin kera

Pihvin ja roquefortin liitto on kaunis ja vanha. Mutta kuka on määrännyt, että juuston täytyy olla lihan päällä? Voihan sen lisätä raikkaaseen salaattiin, jolloin sinihomejuuston suolaisuus liittoutuu endiivin kitkeryyden ja aprikoosien makeuden kanssa. Nälkäisimmille tarjotaan lisäksi perunoita.

4 hengelle

  • 4 pihviä
  • 1 dl marinadia
  • 2 endiiviä (salaattisikuria)
  • 100 g roquefortia (sinihomejuustoa)
  • 10 pehmeää, kuivattua aprikoosia
  • kourallinen hasselpähkinöitä
  • öljyä
  • viinietikkaa
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Penslaa liha mielimarinadillasi, joko itse tehdyllä tai ostetulla, ja anna marinoitua tunti tai pari.

2. Grillaa tai paista pihvejä 2 minuuttia kummaltakin puolelta.

3. Jaa endiivit lehdiksi, suikaloi aprikoosit ja murustele juusto joukkoon. Sirottele pähkinät salaatin päälle ja tiputtele öljyä ja viinietikkaa lehdille. Mausta suolalla ja pippurilla myllystä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.