Grillipihvi ja vihreät pavut
Ulkofileepihvejä voi grillata vallan mainiosti puuhiiligrillissä. Jos ostat hienoja pihvejä lihakauppiaaltasi, voit pyytää häntä jättämään niihin päällystakin eli rasvareunuksen. Se antaa lihalle mehukkuutta ja makua. Rasvan voit leikata pois otettuasi pihvit grillistä. Lisäkkeinä tarjoamme vihreitä pitkiä papuja ja vaikkapa perunagratiinia.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Neljälle
- 4 ulkofileepihviä á 120 g
- suolaa ja mustapippuria
- 1 valkosipulinkynsi
- hieman öljyä
Voissapaistetut vihreät pavut
- 250 g vihreitä pitkiä papuja
- ½ sipuli
- 1 valkosipulinkynsi
- 2 rkl voita
- suolaa ja valkopippuria
Valmistusohje
1. Kuori valkosipulinkynsi ja raasta se. Hiero pihveihin suolaa, pippuria ja valkosipulia. Penslaa ne ohuelti öljyllä.
2. Puhdista pavunpalot ja katko ne tarvittaessa pienemmiksi. Kuori ja hienonna sipuli, samoin valkosipulinkynsi. Kuullota voissa pannulla sipulisilppua, kunnes se on pehmeää ja läpikuultavaa. Lisää silloin pavunpalot ja valkosipuli. Mausta suolalla ja pippurilla.
3. Grillaa pihvejä tarpeeksi etäällä hehkusta. Jos pihvit ovat 1 ½ cm paksuja grillaus vie 3 ja 4 minuuttia puoleltaan. Tarjoile pihvit heti grillistä otettuina vihreiden papujen kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan