Grilliöljy ja grillikastike
Julkaistu
Nämä ovat täydellisiä lisukkeita kesän kaikkiin grillijuhliin. Valmista mielellään iso erä kerralla ja säästä ylijäänyt kastike jääkaapissa seuraavaan juhlaan. Öljy säilyy viikkoja ja kastike vähintään viikon jääkaapissa.
1 erään
- 3 dl rapsiöljyä
- ½ dl kiinalaista soijaa
- 1 sitruunan mehu
- 1 rkl murskattua rosmariinia
- 1 tl timjamia
- 1 dl punaviiniä
- 1-2 valkosipulinkynttä, hienonnettuina
- mustapippuria
Grillikastike
- 400-500 g tomaattimurskaa
- 3 rkl chilikastiketta
- 3 rkl viinietikkaa
- 1 keltasipuli, hienonnettuna
- 1 valkosipulinkynsi, murskattuna
- muutama tippa tabascoa
- 1 tl tuoretta timjamia, hienonnettuna
- 6-8 basilikanlehteä, suikaloituina
- suolaa ja mustapippuria
Valmistusohje
1. Grilliöljy: Sekoita ainekset purkissa tai pullossa, sulje ja ravista. Tuplaa rosmariinin ja timjamin määrät, jos käytät tuoreita yrttejä. Voit säilyttää öljyä jääkaapissa.
2. Grillikastike: Keitä kaikki ainekset paitsi basilika kattilassa kunnes kastike sakenee. Lisää basilika.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan