Grilliöljy ja grillikastike

Nämä ovat täydellisiä lisukkeita kesän kaikkiin grillijuhliin. Valmista mielellään iso erä kerralla ja säästä ylijäänyt kastike jääkaapissa seuraavaan juhlaan. Öljy säilyy viikkoja ja kastike vähintään viikon jääkaapissa.

1 erään

  • 3 dl rapsiöljyä
  • ½ dl kiinalaista soijaa
  • 1 sitruunan mehu
  • 1 rkl murskattua rosmariinia
  • 1 tl timjamia
  • 1 dl punaviiniä
  • 1-2 valkosipulinkynttä, hienonnettuina
  • mustapippuria

Grillikastike

  • 400-500 g tomaattimurskaa
  • 3 rkl chilikastiketta
  • 3 rkl viinietikkaa
  • 1 keltasipuli, hienonnettuna
  • 1 valkosipulinkynsi, murskattuna
  • muutama tippa tabascoa
  • 1 tl tuoretta timjamia, hienonnettuna
  • 6-8 basilikanlehteä, suikaloituina
  • suolaa ja mustapippuria

Valmistusohje

1. Grilliöljy: Sekoita ainekset purkissa tai pullossa, sulje ja ravista. Tuplaa rosmariinin ja timjamin määrät, jos käytät tuoreita yrttejä. Voit säilyttää öljyä jääkaapissa.

2. Grillikastike: Keitä kaikki ainekset paitsi basilika kattilassa kunnes kastike sakenee. Lisää basilika.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja