Grillimestarit: Ylioppilasjuhlat

grillimestarit_s1_eps_1_017_annoskuvat_risto_mikkola_kuvaaja_saku_tiainen
MTV Oy / Saku Tiainen

Grillimestarit-kauden ensimmäisessä jaksossa Risto Mikkola valmisti yllätyslaatikon raaka-aineista maukkaita grilliherkkuja.

Munakoiso-sienipaistos

  • 1 munakoiso
  • 8 herkkusientä
  • 2 rkl cola-salsakastiketta
  • 4 viipaletta Juustoportti kirnuvoita
  • oliiviöljyä
  • suolaa

Grillattu punasipuli

  • 1 punasipuli
  • 1 rkl cola-salsakastiketta

Cola-siirappi

  • 2 dl colauomaa
  • 1 salottisipuli
  • 3 rkl tomaattimurskaa
  • 1 sitruuna
  • lehtipersiljaa
  • suolaa
  • mustapippuria

Kirjolohirulla

  • 1 tuore kirjolohifilee (sinkkupakkaus)
  • 1 sitruunankuori
  • kirnuvoita
  • ruohosipulia
  • mustapippuria
  • suolaa

Fenkolisals

  • ½ fenkoli
  • ½ sitruunan mehu
  • 8 basilikan lehteä
  • mustapippuria
  • suolaa
  • oliiviöljyä

Valmistusohje

Halkaise munakoiso 6 osaan ja ripottele päälle suolaa. Anna munakoisojen ”itkeä” hetki. Voitele munakoisoviipaleet oliiviöljyllä ja laita ne grilliin. Kun munakoisoviipaleet ovat kypsiä ja saaneet kauniin pinnan, ota ne pois grillistä. Lisää viipaleiden päälle oliiviöljyä.

Halkaise sienet kahteen osaan tai anna olla kokonaisina. Laita sienet grilliin ritilän päälle.

Laita kokonainen punasipuli kuorineen grilliin ritilän päälle. Kun punasipuli on ollut grillissä noin 10 min., leikkaa se kahtia ja laita sipulin puolikkaat takaisin grilliin leikkuupinta alaspäin. Kun leikkuupinta on saanut väriä, ota sipulit pois grillistä. Lisää puolikkaiden päälle hieman cola-salsakastiketta.

Kaada kasariin colaa. Pilko salottisipuli ja lehtipersilja. Lisää ne ja tomaattimurska kasariin colan joukkoon. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Sekoita. Laita kasari grilliin kiehumaan. Sekoita siirappia välillä. Lisää ½ sitruunan mehu siirappiin.

Leikkaa kirjolohifileestä suikaleita niin, että nahka lähtee pois. Laita suikaleet kulhoon. Mausta sitruunankuoriraasteella, suolalla ja mustapippurilla. Pilko ruohosipuli ja lisää kulhoon. Sekoita kaikki raaka-aineet keskenään. Laita grillivuoan pohjalle 4 viipaletta kirnuvoita. Tee lohisuikaleista yksi iso rulla ja laita se voiviipaleiden päälle. Mausta suolalla ja oliiviöljyllä. Laita vuoka grilliin. Kun kirjolohirulla on kypsä, leikkaa se puoliksi.

Leikkaa fenkoli suikaleiksi ja laita ne kulhoon. Purista päälle sitruunamehu. Lisää joukkoon pilkottu basilika. Mausta suolalla, mustapippurilla ja oliiviöljyllä. Sekoita ja anna maustua.

Pilko grillatut herkkusienet. Lisää ne munakoisoviipaleiden kanssa samaan kulhoon. Laita kulho grilliin kuumenemaan. Lisää kulhoon 4 viipaletta kirnuvoita ja 2 lusikallista cola-salsakastiketta. Sekoita.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!