Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Grillimestarit: Piemonten Saimaan tuore (via Göteborg)

MTV Oy / Saku Tiainen
Julkaistu 17.07.2023 10:52

MTV LIFESTYLE

Grillimestarit-kauden kahdeksannessa jaksossa Teresa valmisti maukkaita grilliherkkuja.

Valkosipuli-kaali-porkkanamuhennos

  • 2 porkkanaa
  • 1 kyssäkaali
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1,5-2 dl kuohukermaa
  • öljyä
  • ruohosipulia
  • suolaa ja mustapippuria maun mukaan

Ruskistettu hasselpähkinävoi

  • 100 g kirnuvoita
  • 0,5 dl hasselpähkinärouhetta
  • hiukan limemehua
  • ripaus suolaa

Suolakurkkupavut

  • 100 g vihreitä papuja
  • 2 suolakurkkua
  • 2 dl suolakurkkulientä
  • timjamin oksa
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria

Lohifilee

  • 1 pkt Tuore kirjolohifilee/perhepakkaus
  • kirnuvoita
  • limen mehu ja raastettu kuori
  • suolaa maun mukaan

Valmistusohje

Kuori ja pilko porkkanat ja kyssäkaali muhennosta varten. Laita öljytty pannu grilliin ja anna sen kuumentua. Lisää murskattu valkosipuli ja anna valkosipulin hetken kuullottua. Laita kasvikset pataan, lisää suolaa ja mustapippuria. Anna kasvisten kypsyä. Lisää myöhemmin kuohukermaa ja ruohosipulit pannulle. Anna hautua.

Laita kirnuvoi pataan sulamaan. Lisää hasselpähkinärouhe ja purista päälle hieman limen mehua. Ota grillistä pois ja aseta sivuun odottamaan suolakurkkupapujen valmistumista.

Siisti pavut leikkaamalla pois papujen päät. Laita suolakurkkulientä ja timjamin oksa pannuun ja lämmitä grillissä. Lisää pavut ja anna niiden kypsyä. Pilko kypsät pavut ja suolakurkut. Lisää maun mukaan suolaa ja mustapippuria.

Tee viillot kalafileisiin ja mausta kalat suolalla ja limemehulla. Laita pannu kuumenemaan grillille kalan paistamista varten. Paista kirnuvoissa ja lisää limen raastettua kuorta.

Grillaa annoksen koristeeksi sydänsalaatin ja limen puolikkaat.

Lisää aiheesta:

Grillimestarit: MantelikalaGrillimestarit: Pikku-Teresan leikeGrillimestarit: Back to BaliGrillimestarit: Nuorallatanssijan unelmaGrillimestarit: YlioppilasjuhlatGrillimestarit: Koko kesän juhannuskirjolohi ja lisukkeet
Grillimestarit-reseptitPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Grillimestarit-reseptit
  • 17.07.202310:52
    Pääruoat

    Grillimestarit: Piemonten Saimaan tuore (via Göteborg)

  • 17.07.202310:49
    Pääruoat

    Grillimestarit: Mantelikala

  • 03.07.202314:34
    Pääruoat

    Grillimestarit: Pikku-Teresan leike

  • 03.07.202314:28
    Pääruoat

    Grillimestarit: Rakkauden letti

  • 23.06.202319:45
    Pääruoat

    Grillimestarit: Back to 80' smetanalohi