Grillimestarit: Piemonten Saimaan tuore (via Göteborg)
Grillimestarit-kauden kahdeksannessa jaksossa Teresa valmisti maukkaita grilliherkkuja.
Valkosipuli-kaali-porkkanamuhennos
- 2 porkkanaa
- 1 kyssäkaali
- 2 valkosipulinkynttä
- 1,5-2 dl kuohukermaa
- öljyä
- ruohosipulia
- suolaa ja mustapippuria maun mukaan
Ruskistettu hasselpähkinävoi
- 100 g kirnuvoita
- 0,5 dl hasselpähkinärouhetta
- hiukan limemehua
- ripaus suolaa
Suolakurkkupavut
- 100 g vihreitä papuja
- 2 suolakurkkua
- 2 dl suolakurkkulientä
- timjamin oksa
- ripaus suolaa
- ripaus mustapippuria
Lohifilee
- 1 pkt Tuore kirjolohifilee/perhepakkaus
- kirnuvoita
- limen mehu ja raastettu kuori
- suolaa maun mukaan
Valmistusohje
Kuori ja pilko porkkanat ja kyssäkaali muhennosta varten. Laita öljytty pannu grilliin ja anna sen kuumentua. Lisää murskattu valkosipuli ja anna valkosipulin hetken kuullottua. Laita kasvikset pataan, lisää suolaa ja mustapippuria. Anna kasvisten kypsyä. Lisää myöhemmin kuohukermaa ja ruohosipulit pannulle. Anna hautua.
Laita kirnuvoi pataan sulamaan. Lisää hasselpähkinärouhe ja purista päälle hieman limen mehua. Ota grillistä pois ja aseta sivuun odottamaan suolakurkkupapujen valmistumista.
Siisti pavut leikkaamalla pois papujen päät. Laita suolakurkkulientä ja timjamin oksa pannuun ja lämmitä grillissä. Lisää pavut ja anna niiden kypsyä. Pilko kypsät pavut ja suolakurkut. Lisää maun mukaan suolaa ja mustapippuria.
Tee viillot kalafileisiin ja mausta kalat suolalla ja limemehulla. Laita pannu kuumenemaan grillille kalan paistamista varten. Paista kirnuvoissa ja lisää limen raastettua kuorta.
Grillaa annoksen koristeeksi sydänsalaatin ja limen puolikkaat.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Pika bébét
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan