Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Grillimestarit: Palava sydän

MTV Oy / Saku Tiainen
Julkaistu 23.06.2023 19:45

MTV LIFESTYLE

Grillimestarit-kauden kuudenessa jaksossa Risto valmisti maukkaita grilliherkkuja.

Grillattu Romanesco kukkakaali

  • 1 Romanesco kaali
  • suolaa
  • oliiviöljyä
  • timjamia
  • sitruunamehua

Grillattu smetanakastike

  • 100 g kirnuvoita
  • 4 rkl smetanaa
  • 100 g tuoretta pinaattia
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 3 kuumaa grillihiiltä

Grillattu salottisipuli

  • 1 salottisipuli
  • oliiviöljyä
  • suolaa
  • mustapippuria
  • sitruunamehua

Savustettu kirjolohifilee

  • 1 pkt kirjolohifileetä (sinkkupakkaus)
  • 1 sokeripala
  • timjamia
  • suolaa
  • oliiviöljyä

Kermaviilimustikat

  • 100 g mustikoita
  • 4 rkl kermaviiliä
  • suolaa
  • timjamia
  • sitruunamehua
  • 2 rkl hunajaa

Salaattijuoma

  • 1 ruukkusalaatti
  • 4 rkl jogurttia
  • kourallinen basilikaa
  • suolaa
  • oliiviöljyä
  • hunajaa

Valmistusohje

Leikkaa Romanesco kaali kahteen osaan. Laita molemmat palat folion päälle. Mausta kaali suolalla, oliiviöljyllä ja pilkotulla timjamilla. Laita kaali folion päälle grilliin. Grillaa kaali molemmilta puolilta. Kun kaali on valmis mausta palat vielä oliiviöljyllä, suolalla ja sitruunamehulla

Laita kasariin kirnuvoi ja nosta kasari sen jälkeen grilliin. Lisää toiseen kasariin smetana. Ota grillistä 3 grillihiiltä ja tiputa ne terässiivilään. Aseta siivilä kasarin päälle (jossa on smetana). Kaada siivilän lävitse sulanut kirnuvoi. Sekoita. Laita kasari, jossa on smetana ja kirnuvoi, takaisin grilliin. Lisää kasariin silputtu pinaatti. Sekoita. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Laita pieneen savustuslaatikkoon savustuslastuja ja sokeripala. Laita savustuslaatikko grilliin. Ripottele kirjolohifileen päälle suolaa ja loraus öljyä. Leikkaa kirjolohifilee kahteen annospalaan. Voitele paistoastia öljyllä. Laita annospalat paistoastiassa grilliin.

Leikkaa salottisipuli kahteen osaan. Lorauta leikkuupinnoille oliiviöljyä. Mausta suolalla, mustapippurilla ja sitruunamehulla. Laita salottisipulin puolikkaat grilliin leikkuupinta alaspäin. Kun sipulipalat ovat kypsiä poista niistä päällimmäinen kuori. Tee sipulipaloista veneitä ja laita veneiden päälle pleittauksen yhteydessä kermaviilimustikoita.Laita kulhoon mustikat, kermaviili, hunaja, suola, silputtu timjami ja sitruunamehu. Sekoita.

Laita tehosekoittimeen salaatti, jogurtti, suola, basilika ja oliiviöljy. Sekoita. Kaada salaattijuoma kahteen lasiin. Lisää salaattijuoman päälle hunajaa, suolaa ja silputtua basilikaa.

Lisää aiheesta:

Grillimestarit: MantelikalaGrillimestarit: Back to BaliGrillimestarit: Paris-Dakar ralliGrillimestarit: Hilkka-mummon majoneesilohiGrillimestarit: YlioppilasjuhlatGrillimestarit: Koko kesän juhannuskirjolohi ja lisukkeet
Grillimestarit-reseptitPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Grillimestarit-reseptit
  • 17.07.202310:52
    Pääruoat

    Grillimestarit: Piemonten Saimaan tuore (via Göteborg)

  • 17.07.202310:49
    Pääruoat

    Grillimestarit: Mantelikala

  • 03.07.202314:34
    Pääruoat

    Grillimestarit: Pikku-Teresan leike

  • 03.07.202314:28
    Pääruoat

    Grillimestarit: Rakkauden letti

  • 23.06.202319:45
    Pääruoat

    Grillimestarit: Back to 80' smetanalohi