Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Grillimestarit: Mantelikala

MTV Oy / Saku Tiainen
Julkaistu 17.07.2023 10:49

MTV LIFESTYLE

Grillimestarit-kauden kahdeksannessa jaksossa Ripe valmisti maukkaita grilliherkkuja.

Pikkelöity kyssäkaali

  • 1 kyssäkaali
  • 0,5 dl sokeria
  • 4 rkl valkoviiinietikkaa
  • 4 kevätsipulin vartta
  • 1 limen mehu
  • suolaa

Grillatut porkkanat

  • 2 porkkanaa
  • oliiviöljyä
  • suolaa

Kirjolohifileen kuorrute

  • 100 g juustoa
  • 30 g hasselpähkinarouhetta
  • 1 lime
  • tilliä
  • mustapippuria

Beurre blanc -kastike

  • 2,5 dl suolakurkkilientä
  • 1 suolakurkku
  • 1 tl valkoviinietikkaa
  • 100 g kirnuvoita
  • ½ limen mehu
  • tilliä

Manteli kirjolohifilee

  • 1 Tuore kirjolohifilee
  • suolaa
  • oliiviöljyä
  • kirjolojifileen kuorrutetta

Vihreät pavut

  • 100 g vihreitä papuja
  • suolaa

Valmistusohje

Kuori kyssäkaali ja leikkaa kaali 4 osaan. Mausta kyssäkaali oliiviöljyllä ja suolalla. Laita kaalilohkot grilliin. Laita porkkanat kokonaisina grilliin. 

Raasta Viinitarhurin juusto. Laita juustoraaste kulhoon. Lisää sekaan hasselpähkinärouhe, limen kuoriraaste, pilkottu tilli ja mustapippuri. Sekoita.

Laita kasari grilliin. Kaada kasariin suolakurkkuliemi. Lisää joukkoon valkoviinietikka ja pilkottu tilli. Anna kiehua. Leikkaa kirnuvoi pieniksi paloiksi. Lisää voipalat pienissä erissä kasariin koko ajan vatkaten. Vatkaa vielä, kunnes kastike suurustuu. Lisää lopuksi ½ limen mehu ja silpuksi hakattu suolakurkku. Vatkaa.

Ota kyssäkaalit grillistä ja pilko ne pieniksi paloiksi. Kaada kulhoon sokeri ja valkoviinietikka. Lisää joukkoon limen mehu ja suola. Sekoita hyvin. Laita kyssäkaalipalat kulhoon ja pilkotut kevätsipulin varret. Sekoita. Anna maustua.

Leikkaa 2 kirjolohifileetä annospaloiksi. Ripottele kalan päälle suolaa. Öljyä paistokasari.  laita kirjolohifileet paistokasariin. Lisää kirjolohifileiden päälle aiemmin tehty kuorrute. Laita paistokasari grilliin.

Leikkaa pavuista päät pois ja pilko. Öljyä paiskokasari. Lisää pavut kasariin ja ripottele päälle kevyt suola. Laita kasari grilliin.

Ota porkkanat pois grillistä. Leikkaa ne pitkittäin 2 osaan. Lisää leikkuupinnalle oliiviöljyä ja suolaa. Laita porkkanat vielä hetkeksi grilliin.

Lisää aiheesta:

Grillimestarit: Palava sydänGrillimestarit: Back to BaliGrillimestarit: Paris-Dakar ralliGrillimestarit: Hilkka-mummon majoneesilohiGrillimestarit: Nuorallatanssijan unelmaGrillimestarit: Ylioppilasjuhlat
Grillimestarit-reseptitPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Grillimestarit-reseptit
  • 17.07.202310:52
    Pääruoat

    Grillimestarit: Piemonten Saimaan tuore (via Göteborg)

  • 17.07.202310:49
    Pääruoat

    Grillimestarit: Mantelikala

  • 03.07.202314:34
    Pääruoat

    Grillimestarit: Pikku-Teresan leike

  • 03.07.202314:28
    Pääruoat

    Grillimestarit: Rakkauden letti

  • 23.06.202319:45
    Pääruoat

    Grillimestarit: Back to 80' smetanalohi