Grillimestarit: Koko kesän juhannuskirjolohi ja lisukkeet
Grillimestarit-kauden ensimmäisessä jaksossa Teresa Välimäki valmisti yllätyslaatikon raaka-aineista maukkaita grilliherkkuja.
Lämmin munakoiso-perunasalaatti
- 1 munakoiso
- 10 uutta perunaa
- 1 punasipuli
- 2 rkl timjamia hienonnettuna
- suolaa ja mustapippuria maun mukaan
- öljyä vuokaan
Cola-kastike
- 1 dl colajuomaa
- puolikkaan sitruunan mehu
- 1 rkl oliiviöljyä
- 2 tl savuchilitahnaa
- puolikas tuore chili
- ripaus suolaa
Kermainen sienimuhennos
- 150 g sieniä
- 1,5 dl kuohukermaa
- 1 punasipuli
- 2 rkl sitruunan mehua
- 3 rkl tilliä hienonnettuna
- ripaus suolaa ja mustapippuria
- kirnuvoita paistamiseen
Koko kesän juhannuskirjolohi
- 1 tuore kirjolohifilee
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 tl savuchilitahnaa
- suolaa ja mustapippuria maun mukaan
- timjamia hienonnettuna
Kreikan mummun minttukurkut
- puolikas kurkku kuutioina
- 0,5 tl suolaa
- 2 tl sokeria
- 2 rkl väkiviinaetikkaa
- 1 rkl öljyä
- puolikkaan sitruunan mehu
- minttua ja tilliä hienonnettuna
Valmistusohje
Pilko munakoiso-perunasalaattiin munakoiso, perunat ja punasipuli. Lisää suola ja mustapippuri ja laita öljytyssä vuoassa grillille kypsymään. Sekoita välillä. Lisää hienonnettu timjami, kun perunat ovat kypsyneet. Odota, että myös timjamit ovat pehmenneet.
Sekoita cola-kastikkeen aineet ja anna kiehua grillillä kunnes kastike on siirappimainen.
Viipaloi sienimuhennokseen sienet ja punasipuli. Laita pannulle kirnuvoita ja anna sen lämmetä, lisää sienet ja sipuliviipaleet. Sekoita välillä. Kun sienet ja sipulit ovat paistuneet sopivasti, lisää kerma, sitruunan menu, tilli, suola ja pippuri.
Leikkaa puolikas kurkku kuutioiksi raikkaaseen kurkkusalaattiin. Lisää suola, sokeri, etikka, öljy sekä hienonnetut minttu ja tilli. Sekoita ja aseta sivummalle odottamaan.
Leikkaa kirjolohifileen pintaan viillot. Hiero valkosipulia kalaan, voitele filettä savuchilitahnalla, ripottele pinnalle suolaa, pippuria ja hienonnettua timjamia. Voitele kalalle vuoka ja laita kala vuoassa grillille paistumaan.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia