Grillimestarit: Back to 80' smetanalohi
Grillimestarit-kauden kuudennessa jaksossa Teresa valmisti maukkaita grilliherkkuja.
Smetanalohi
- 1 tuore lohifilee
- 2 dl smetana
- 1 rkl hunajaa
- 1 tl savuchilitahnaa
- 2 rkl sitruunamehua
- raastettua sitruunankuorta
- öljyä
- ripaus suolaa
- ripaus mustapippuria
- tilliä hienonnettuna
Parsakaaali
- 400 g parsakaalia
- öljyä
- suolaa ja mustapippuria maun mukaan
Mustikka-fenkolisalaatti
- 150 g pensasmustikkaa
- ½ salottisipuli
- 2 rkl öljyä
- 1 rkl sitruunamehua
- ½ chili
- 1 fenkoli
- 1 tl hunajaa
- suolaa ja mustapippuria maun mukaan
- salaattia
Pinaattimuhennos
- 1 ps pinaattia
- 1 salottisipuli
- kirnuvoita
- 1 dl turkkilaista jogurttia
- ripaus suolaa
- ripaus mustapippuria
Grillattu kurkku
- ½ kurkku
Jäliruoka
- Hasselpähkinätoska
- 0,5 dl sokeria
- hasselpähkinärouhetta
- 50 g kirnuvoita
- 2 rkl hunajaa
Kermaviilikastike
- 2 dl kermaviiliä
- 2 rkl sitruunamehua
- raastettua sitruunankuorta
- 1 rkl sokeria
- ripaus mustapippuria
Valmistusohje
Suolaa kala ja öljyä grillille sopiva vuoka valmiiksi Sekoita kulhossa smetana, hunaja, suola, pippuri, chilitahna, sitruunamehu, raastettu sitruunankuori ja hienonnettu tilli.
Aseta lohifilee vuokaan ja kaada smetanakastike päälle. Laita grillille kypsymään. Laita pilkottu parsakaali kasariin, pyöräytä öljyssä ja lisää ripaus suolaa sekä mustapippuria. Jätä grillille kypsymään.
Laita pinaattimuhennosta varten kirnuvoita kuumentumaan pannulle. Lisää pilkotut pinaatit ja salottisipuli pannulle ja hetken kuluttua jugurttia. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna muhennoksen hautua.
Puolita pensasmustikat kulhoon salsaa varten. Lisää kulhoon pilkottu salottisipuli, tuore chili, viipaloitu fenkoli, öljy, sitruunamehu, suola, pippuri, hunaja ja pilkottu salaatti.
Tee jälkiruoka valmiiksi. Sekoita kulhossa kermaviilikastikkeen ainekset eli kermaviili, sitruunamehu, raastettu sitruunakuori, sokeri ja mustapippuri. Laita pannulle hasselpähkinärouhetta, sokeria, kirnuvoita ja hunajaa. Anna hasselpähkinätoskan kiehua 5-10 minuuttia.
Laita kulhoon mustikat, päälle hasselpähkinätoska ja kermaviilikastike.
Viipaloi puolikas kurkku ja grillaa viipaleet kunnes ne ovat saaneet väriä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Pika bébét
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti