Grillikylki ananaksella
Ihana grillikausi alkaa kuumeta. Tuhdin grillikyljen kanssa nautitaan raikkaan tuoretta ananasta ja mausteista kastiketta.
- Ruokavalio: Gluteeniton
Ainekset
- 1 1/2 kg porsaan grillikylkeä
- vettä
- 2 sipulia lohkoina
- 8 kokonaista maustepippuria
- 1 laakerinlehti
- suolaa
Barbeque-kastike
- 3 rkl oliiviöljyä
- 1 sipuli hienonnettuna
- 2 porkkanaa viipaleina
- 4 valkosipulin kynttä hienonnettuna
- 2 rkl hienonnettua inkivääriä
- 3 rkl fariinisokeria
- 1 rkl sinappia
- 3 dl lihalientä tai vettä
- 1 tlk tomaattimurskaa
- 2 tl jauhettua korianteria
- 1 rkl Worsesterhire-kastike
- 10 tippaa smoked tabascoa
- (savusuolaa)
Lisäke
- puolikas tuore ananas viipaleina
- 4 rkl barbeque-kastiketta
Valmistusohje
Keitä liha edellisenä päivänä kypsäksi. Pane liemiainekset kattilaan ja kiehauta. Huuhtele liha ja pane veteen kiehumaan. Keitä noin 1½ tuntia kunnes liha tuntuu haarukalla kokeiltaessa pehmeältä. Valuta ja jäähdytä.
Sivele marinointikastiketta lihan pintaan. Anna marinoitua huoneenlämmössä vähintään kaksi tuntia.. Voit marinoida lihat jo edellispäivänä. Grillaa lihat kauniin ruskeiksi.
Kuullota vihanneksia oliiviöljyssä. Lisää mausteet, lihaliemi tai vesi ja keitä kannen alla kypsäksi. Soseuta vihannekset tasaiseksi kastikkeeksi ja mausta korianterilla ja maustekastikkeilla. Ohenna vedellä tarvittaessa. Kiehauta ja jäähdytä kastike. Tarjoa grillatun lihan, kalan ja kasvisten kanssa. Sopii myös marinointiin.
Sivele ananasviipaleet kastikkeella. Grillaa ananakset kauniin värisiksi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Lihamakaronilaatikko sulatejuustolla – Katjan maukkaampi makaronilaatikko
-
Meksikolainen papukeitto
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Pinaattiletut ja nokkosletut – itse tehdyt voittavat kaupan versiot mennen tullen!
-
Lassaka eli vähähiilihydraattinen lasagne ilman pastaa