Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Grillikylki ananaksella

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Ihana grillikausi alkaa kuumeta. Tuhdin grillikyljen kanssa nautitaan raikkaan tuoretta ananasta ja mausteista kastiketta.

  • Ruokavalio: Gluteeniton

Ainekset

  • 1 1/2 kg porsaan grillikylkeä
  • vettä
  • 2 sipulia lohkoina
  • 8 kokonaista maustepippuria
  • 1 laakerinlehti
  • suolaa

Barbeque-kastike

  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 1 sipuli hienonnettuna
  • 2 porkkanaa viipaleina
  • 4 valkosipulin kynttä hienonnettuna
  • 2 rkl hienonnettua inkivääriä
  • 3 rkl fariinisokeria
  • 1 rkl sinappia
  • 3 dl lihalientä tai vettä
  • 1 tlk tomaattimurskaa
  • 2 tl jauhettua korianteria
  • 1 rkl Worsesterhire-kastike
  • 10 tippaa smoked tabascoa
  • (savusuolaa)

Lisäke

  • puolikas tuore ananas viipaleina
  • 4 rkl barbeque-kastiketta

Valmistusohje

Keitä liha edellisenä päivänä kypsäksi. Pane liemiainekset kattilaan ja kiehauta. Huuhtele liha ja pane veteen kiehumaan. Keitä noin 1½ tuntia kunnes liha tuntuu haarukalla kokeiltaessa pehmeältä. Valuta ja jäähdytä.

Sivele marinointikastiketta lihan pintaan. Anna marinoitua huoneenlämmössä vähintään kaksi tuntia.. Voit marinoida lihat jo edellispäivänä. Grillaa lihat kauniin ruskeiksi.

Kuullota vihanneksia oliiviöljyssä. Lisää mausteet, lihaliemi tai vesi ja keitä kannen alla kypsäksi. Soseuta vihannekset tasaiseksi kastikkeeksi ja mausta korianterilla ja maustekastikkeilla. Ohenna vedellä tarvittaessa. Kiehauta ja jäähdytä kastike. Tarjoa grillatun lihan, kalan ja kasvisten kanssa. Sopii myös marinointiin.

Sivele ananasviipaleet kastikkeella. Grillaa ananakset kauniin värisiksi.

Lisää aiheesta:

Hirvilihapullat tomaattikastikkeessaSuikaloitu, marinoitu kalkkuna pitaleivälläGrillattua halloumijuustoa avokadon keraJogurtissa marinoidut broilerivartaatGrillatut broilerinkoivet helpon perunasalaatin keraLihavartaat maapähkinäkastikkeessa
GrillikylkiGluteenitonHuomenta SuomiVideoreseptitPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Grillikylki
  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Grillikylki

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Grillikylki ananaksella

  • 18.02.201300:00
    Grillimakkara

    Grilliherkut

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Lihansyöjät: Grillikylki, kastike, maissilohkoperunat ja sipulirenkaat

  • 18.02.201300:00
    Kasvisvartaat

    Chiliribsit ja vihannesvartaat