Grillikylki ananaksella

Ihana grillikausi alkaa kuumeta. Tuhdin grillikyljen kanssa nautitaan raikkaan tuoretta ananasta ja mausteista kastiketta.

Ainekset

  • 1 1/2 kg porsaan grillikylkeä
  • vettä
  • 2 sipulia lohkoina
  • 8 kokonaista maustepippuria
  • 1 laakerinlehti
  • suolaa

Barbeque-kastike

  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 1 sipuli hienonnettuna
  • 2 porkkanaa viipaleina
  • 4 valkosipulin kynttä hienonnettuna
  • 2 rkl hienonnettua inkivääriä
  • 3 rkl fariinisokeria
  • 1 rkl sinappia
  • 3 dl lihalientä tai vettä
  • 1 tlk tomaattimurskaa
  • 2 tl jauhettua korianteria
  • 1 rkl Worsesterhire-kastike
  • 10 tippaa smoked tabascoa
  • (savusuolaa)

Lisäke

  • puolikas tuore ananas viipaleina
  • 4 rkl barbeque-kastiketta

Valmistusohje

Keitä liha edellisenä päivänä kypsäksi. Pane liemiainekset kattilaan ja kiehauta. Huuhtele liha ja pane veteen kiehumaan. Keitä noin 1½ tuntia kunnes liha tuntuu haarukalla kokeiltaessa pehmeältä. Valuta ja jäähdytä.

Sivele marinointikastiketta lihan pintaan. Anna marinoitua huoneenlämmössä vähintään kaksi tuntia.. Voit marinoida lihat jo edellispäivänä. Grillaa lihat kauniin ruskeiksi.

Kuullota vihanneksia oliiviöljyssä. Lisää mausteet, lihaliemi tai vesi ja keitä kannen alla kypsäksi. Soseuta vihannekset tasaiseksi kastikkeeksi ja mausta korianterilla ja maustekastikkeilla. Ohenna vedellä tarvittaessa. Kiehauta ja jäähdytä kastike. Tarjoa grillatun lihan, kalan ja kasvisten kanssa. Sopii myös marinointiin.

Sivele ananasviipaleet kastikkeella. Grillaa ananakset kauniin värisiksi.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.