Grillatut sianpotkatortillat

Keitetty riimisuolattu sianpotka on vaihteeksi hyvää grillattuna. Tortillat voi hyvin vaihtaa ihan suomalaisiksi isoiksi lapinrieskoiksi.

Kuudelle

  • 1 kg keitettyä sianpotkaa, josta on poistettu luut
  • 2 rkl kiinalaista soijaa
  • 2 rkl hunajaa
  • 2 tl kuminaa jauhettuna
  • 4 tortillalevyä (tai lapinrieskaa)

Riisiseos

  • 4 annosta pitkäjyväistä riisiä
  • 1 porkkana
  • 1 purkki maissinjyviä
  • suolaa ja valkopippuria

Kaaliseos

  • 1/4 keräkaalia
  • ½ punakaalia
  • 1 porkkana
  • 5 dl vihanneslientä
  • 2 rkl punaviinietikkaa
  • 1 maustemitta kuminaa jauhettuna
  • ½ tl suolaa

Valmistusohje

1. Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan. Kuori porkkana ja leikkaa kuutioiksi ja lisää ne riisin joukkoon, kun keittoaikaa on 10 minuuttia jäljellä. Kun riisi on kypsää, sekoita siihen maissinjyvät ja mausta. Pidä lämpimänä tarjoiluun asti.

2. Suikaloi kerä- ja punakaali. Kuori ja suikaloi porkkana perunankuorimisveitsellä. Kiehauta vihannesliemi ja viinietikka. Ryöppää kaali- ja porkkanasuikaleet nopeasti liemessä. Valuta lävikössä ja mausta kuminalla ja suolalla. Pidä lämpimänä tarjoiluun.

3. Grillaa keitetty, luuton potka kauttaaltaan hiiligrillissä 10-15 minuuttia. Kääntele useita kertoja. Sekoita keskenään soija, hunaja ja kumina ja voitele liha seoksella. Leikkaa paksuiksi viipaleiksi ja tarjoile tortillalla riisin ja kaaliseoksen kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.