Grillatut lohitäytteiset rieskarullat
Näihin kääröihin kannatta käyttää hyvää lapinrieskaa. Kääröt lämmitetään foliokääreessä grillissä ja syödään lämpiminä suoraan kääreestä. Kätevää retkellä.
Neljälle
- 4 isoa lapinrieskaa
- 6 viipaletta kylmäsavustettua lohta
- 200 g Philadelphia-juustoa
- 1 ½ rkl piparjuuriraastetta
- ½ dl tillisilppua
- 2 rkl ruohosipulisilppua
- 2 tl sitruunamehua
- 1 tl sokeria
- mustapippuria
Valmistusohje
1. Leikkaa lohi pieniksi kuutioiksi. Sekoita Philadelpfia-juustoon piparjuuriraaste, tilli- ja ruohosipulisilppu ja kääntele joukkoon lohisilppu. Mausta sitruunamehulla sokerilla ja pippurilla.
2. Jaa lohitahna rieskoille ja kääri ne napakasti rullalle. Kietaise kääröt alumiinifolioon ja kiinnitä päistä kiertämällä kuin karamellit. Tämän kaiken voit tehdä ennakkoon.
3. Laita foliokääröt grilliin ja grillaa minuutti joka puolelta. Huom! nosta grilliritilä hyvän matkan päähän hehkusta, etteivät leivät pala.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Piknikin pelastava pastasalaatti