Grillatut latva-artisokat

Jos löydät tuoreita latva-artisokkia, ne kannattaa grillata. Maustevoi valkosipulilla ja persiljalla sopii hyvin seuraksi. Tarjoile alkuruokana tai lisukkeena.

Neljälle

  • 8 pientä tai 4 isoa latva-artisokkaa
  • 1 sitruunan mehu
  • 2 tl oliiviöljyä

Limemaustevoi

  • 50 g huoneenlämpöistä voita
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 limen mehu ja raastettu kuori
  • suolaa ja jauhettua mustapippuria
  • 2 rkl hienonnettua persiljaa

Valmistusohje

1. Leikkaa artisokista huippu ja varsi, poista suurin osa parrasta.

2. Halkaise ne pituussuuntaan ja penslaa sitruunamehulla ja oliiviöljyllä. Grillaa kaukana hiilloksesta 30-50 minuuttia.

3. Sekoita voita ja lisää puristettu valkosipuli sekä limen mehu ja raastettu kuori. Mausta suolalla ja pippurilla, lisää persilja ja sekoita. Laita maustevoita vastagrillatuille artisokille ja anna sulaa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja