Grillatut latva-artisokat
Jos löydät tuoreita latva-artisokkia, ne kannattaa grillata. Maustevoi valkosipulilla ja persiljalla sopii hyvin seuraksi. Tarjoile alkuruokana tai lisukkeena.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
Neljälle
- 8 pientä tai 4 isoa latva-artisokkaa
- 1 sitruunan mehu
- 2 tl oliiviöljyä
Limemaustevoi
- 50 g huoneenlämpöistä voita
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 limen mehu ja raastettu kuori
- suolaa ja jauhettua mustapippuria
- 2 rkl hienonnettua persiljaa
Valmistusohje
1. Leikkaa artisokista huippu ja varsi, poista suurin osa parrasta.
2. Halkaise ne pituussuuntaan ja penslaa sitruunamehulla ja oliiviöljyllä. Grillaa kaukana hiilloksesta 30-50 minuuttia.
3. Sekoita voita ja lisää puristettu valkosipuli sekä limen mehu ja raastettu kuori. Mausta suolalla ja pippurilla, lisää persilja ja sekoita. Laita maustevoita vastagrillatuille artisokille ja anna sulaa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka