Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Grillatut latva-artisokat

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Jos löydät tuoreita latva-artisokkia, ne kannattaa grillata. Maustevoi valkosipulilla ja persiljalla sopii hyvin seuraksi. Tarjoile alkuruokana tai lisukkeena.

  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka, Kasvisruoka

Neljälle

  • 8 pientä tai 4 isoa latva-artisokkaa
  • 1 sitruunan mehu
  • 2 tl oliiviöljyä

Limemaustevoi

  • 50 g huoneenlämpöistä voita
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 limen mehu ja raastettu kuori
  • suolaa ja jauhettua mustapippuria
  • 2 rkl hienonnettua persiljaa

Valmistusohje

1. Leikkaa artisokista huippu ja varsi, poista suurin osa parrasta.

2. Halkaise ne pituussuuntaan ja penslaa sitruunamehulla ja oliiviöljyllä. Grillaa kaukana hiilloksesta 30-50 minuuttia.

3. Sekoita voita ja lisää puristettu valkosipuli sekä limen mehu ja raastettu kuori. Mausta suolalla ja pippurilla, lisää persilja ja sekoita. Laita maustevoita vastagrillatuille artisokille ja anna sulaa.

Lisää aiheesta:

Vihanneksia sitruunakastikkeessaGlaseerattuja juureksia ja paistettuja sieniäGrillatut lehtipihvivartaatPaprikaa ja kananmaksaaMarinoitua munakoisoaGrillattua halloumia ja munakoisoa
Grillatut kasviksetAlkuruoatKananmunatonGluteenitonKasvisruokaLisäkeruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Grillatut kasvikset
  • 21.10.202111:11
    Nopeat ja helpot

    Grillattu salaatti airfryerissa

  • 26.05.202112:32
    Hellapoliisi

    Feta-kasvisnyytit – helppo grillilisuke

  • 14.05.202112:24
    Nopeat ja helpot

    Kari Aihisen grillattua broccolinia ja maapähkinävinegrettiä

  • 24.09.202014:21
    Uunijuurekset

    Henri Alénin parmesaanilla maustetut paahdetut vihannekset

  • 28.07.201710:01
    Huomenta Suomi

    Grillattua purjoa, sydänsalaattia ja herneitä Hollandaisen, yrttijugurtin ja punasipulivinegreten kanssa