Grillattuja vihanneksia tabilin kera
Tämä ruokalaji ammentaa inspiraatiota Keski-idästä. Tabil on maustesekoitus, jota käytetään vihannesten mutta myös kalan tai lihan kera. Valitse mitä tahansa vihanneksia. Tarjoile kuskusin kera.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon, Kasvisruoka
Neljälle
- 2 fenkolia
- 1 punainen paprika
- 1 keltainen paprika
- 3 pientä punasipulia
- 1 munakoiso
- 3 keskikokoista kesäkurpitsaa
- 4 tomaattia
- 1 dl oliiviöljyä
- suolaa
- jauhettua mustapippuria
Tabil
- 1 rkl korianterinsiemeniä
- 1 tl kuminansiemeniä
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 maustemitta cayennepippuria
- 1 maustemitta currya
- ½ tl jauhettua juustokuminaa (jeeraa)
- 1 ½ dl oliiviöljyä
Valmistusohje
1. Huuhtele vihannekset. Leikkaa fenkolit 6 osaan pituussuuntaan, paprikat 6 suikaleeksi, punasipulit 4 lohkoksi per sipuli, leikkaa munakoiso 5 cm paksuisiksi siivuiksi ja kesäkurpitsa 1 cm paksuisiksi siivuiksi.
2. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Laita vihannekset kulhoon ja kääntele niitä öljyssä, grillaa ne sitten ulkogrillissä tai uritetussa grillipannusa 10 minuuttia. Kääntele vihanneksia silloin tällöin kunnes ne ovat saaneet kunnolla väriä.
3. Sekoita samalla tabilin ainekset isossa kulhossa. Lisää vihannekset ja anna marinoitua 30 minuuttia. Laita sitten kaikki vihannekset tomaatteja lukuun ottamatta uuninkestävään vuokaan marinadin kanssa. Mausta suolalla ja pippurilla. Paista uunissa 30-35 minuuttia, kostuta vihanneksia usein valelemalla marinadia niiden päälle. Lisää tomaatit juuri ennen paistoajan loppua. Tarjoile uunikuumana kuskusin kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan