Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Grillattua sokerisuolattua lohta ja nuudelisalaattia

Julkaistu 03.07.2015 09:36

Matti Jämsen kokkasi Huomenta Suomessa grillattua sokerisuolattua lohta. Lohen kera maistuu nuudelisalaatti.

Grillattu sokerisuolattu lohi

  • 500 g lohifile, nahaton ja ruodoton
  • 100 g sokeri
  • 100 g suola

Nuudelisalaatti

  • 150 g munanuudeli
  • 3 kpl valkosipulin kynsi
  • 3 rkl kalakastike
  • 3 rkl öljy
  • 3 rkl sokeri
  • 40 g inkivääri
  • 1 kpl lime
  • 1 kpl chili
  • 1 pnt korianteri
  • 1 dl cashew pähkinä
  • 1 dl mungpavun itu
  • 1 kpl broccoli
  • 1/2 kpl kesäkurpitsa
  • 1/2 kpl kurkku

Valmistusohje

Putsaa lohi hyvin ja sekoita suola ja sokeri keskenään. Kaada seos kokonaan lohen päälle, siten että sitä on joka paikassa. Anna maustua kylmässä kolme tuntia ja pese seos pois. Kuivaa lohi hyvin ja aseta se kuumaan grilliin. Grillaa lohta vain yhdeltä puolelta noin 7 minuuttia, tai kunnes pinta on tumma ja rapea. Poista kala grillistä ja anna vetäytyä hyvin. Sivele pinta vielä voilla ja ripottele suolaa pinnalle maun mukaan.

Laita vesi kiehumaan nuudeleita varten. Laita kulhoon kalakastike, öljy, limen mehu ja sokeri. Raasta raastimella inkivääri pieneksi ja purista siitä mehu kulhoon. Raasta kulhoon myös valkosipulit ja sekoita kastike huolella. Leikkaa chili ja korianteri pieneksi ja lisää ne joukkoon. Keitä nuudelit kypsiksi ja jäähdytä kylmän veden alla. Lisää ne hyvissä ajoin kastikkeen sekaan maustumaan. Putsaa broccolit, kurkku ja kesäkurpitsat haluamaasi muotoon. Paahda pannulla kaikki kovalla lämmöllä aluksi ilman öljyä. Lisää lopuksi tilkka öljyä ja hitunen suolaa. Kun kasvikset ovat paahtuneita ja kypsiä niin sekoita ne nuudeleiden joukkoon. Leikkaa pinnalle hieman chiliä ja lisää lopuksi korianteria, mung-ituja ja paahdettuja cashewpähkinöitä.

Lisää aiheesta:

Hellapoliisin kana-kasviskrepitKalagratiini tomaatin ja duchesseperunoiden keraTonnikalaa paahdetun paprikan ja perunakakun keraHanna Gullichsenin sitruunapastaKaritsan paahtopaistia ja tomaattista linssimuhennostaJuustocurry herneiden kera
KalafileeGrillattu kalaPäivän reseptiHuomenta SuomiPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kalafilee
  • 07.09.202412:00
    Kotikeittiömestarit

    Kotikeittiömestarit: Teresa Välimäen smörrebröd kahdella tavalla

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Keitetyt silakkafileet timjamilla

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kalaa chili-kookoskastikkeessa

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kalaa luumukastikkeessa

  • 18.02.201300:00
    Kastikkeet ja dipit

    Siikafileet à la meunière