Mainos
Mainos

Grillattua sokerisuolattua lohta ja nuudelisalaattia

Matti Jämsen kokkasi Huomenta Suomessa grillattua sokerisuolattua lohta. Lohen kera maistuu nuudelisalaatti.

Grillattu sokerisuolattu lohi

  • 500 g lohifile, nahaton ja ruodoton
  • 100 g sokeri
  • 100 g suola

Nuudelisalaatti

  • 150 g munanuudeli
  • 3 kpl valkosipulin kynsi
  • 3 rkl kalakastike
  • 3 rkl öljy
  • 3 rkl sokeri
  • 40 g inkivääri
  • 1 kpl lime
  • 1 kpl chili
  • 1 pnt korianteri
  • 1 dl cashew pähkinä
  • 1 dl mungpavun itu
  • 1 kpl broccoli
  • 1/2 kpl kesäkurpitsa
  • 1/2 kpl kurkku

Valmistusohje

Putsaa lohi hyvin ja sekoita suola ja sokeri keskenään. Kaada seos kokonaan lohen päälle, siten että sitä on joka paikassa. Anna maustua kylmässä kolme tuntia ja pese seos pois. Kuivaa lohi hyvin ja aseta se kuumaan grilliin. Grillaa lohta vain yhdeltä puolelta noin 7 minuuttia, tai kunnes pinta on tumma ja rapea. Poista kala grillistä ja anna vetäytyä hyvin. Sivele pinta vielä voilla ja ripottele suolaa pinnalle maun mukaan.

Laita vesi kiehumaan nuudeleita varten. Laita kulhoon kalakastike, öljy, limen mehu ja sokeri. Raasta raastimella inkivääri pieneksi ja purista siitä mehu kulhoon. Raasta kulhoon myös valkosipulit ja sekoita kastike huolella. Leikkaa chili ja korianteri pieneksi ja lisää ne joukkoon. Keitä nuudelit kypsiksi ja jäähdytä kylmän veden alla. Lisää ne hyvissä ajoin kastikkeen sekaan maustumaan. Putsaa broccolit, kurkku ja kesäkurpitsat haluamaasi muotoon. Paahda pannulla kaikki kovalla lämmöllä aluksi ilman öljyä. Lisää lopuksi tilkka öljyä ja hitunen suolaa. Kun kasvikset ovat paahtuneita ja kypsiä niin sekoita ne nuudeleiden joukkoon. Leikkaa pinnalle hieman chiliä ja lisää lopuksi korianteria, mung-ituja ja paahdettuja cashewpähkinöitä.

 

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.