Grillattua ruijanpallasta polentalla

Tämä on loistava perjantaipäivällinen, helposti ja nopeasti valmistuva ja erittäin juhlava.

Neljälle

  • 600 g ruijanpallasta
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • 2 tl rapsiöljyä

Polenta

  • 5 dl vasikanlientä
  • 2 dl polentaryynejä
  • suolaa ja jauhettua mustapippuria
  • 1 dl raastettua parmesaania

Valmistusohje

1. Polenta: Keitä liemi ja vatkaa mukaan polentaryynit. Alenna lämpö keskilämmölle ja vatkaa tasaiseksi puuroksi. Keitä miedolla lämmöllä 7-8 minuuttia välillä sekoitellen. Ota kattila liedeltä, mausta polenta suolalla ja pippurilla. Lisää parmesaani.

2. Mausta ruijanpallas suolalla ja pippurilla. Penslaa öljyllä ja grillaa n. 2 minuuttia molemmin puolin grillipannussa. Sisälämpötilan tulee olla 60 astetta.

3. Asettele polenta lämpimille lautasille, viimeistele kalalla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.