Herkullinen grillattu juusto on ruokaisa kevään välipala. Pidä huoli, ettei juusto ole liian pehmeää. Grillattavaksi sopii mainiosti esimerkiksi kreikkalainen halloumi.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
Ainekset
- kovaa grillin kestävää juustoa (esim. Halloumi)
- erilaisia tuoreita yrttejä (basilikaa, timjamia, persiljaa, rakuunaa jne.)
- oliiviöljyä
- suolaa, pippuria
- sitruunamehua
Valmistusohje
Leikkaa juusto viipaleiksi ja grillaa. Sekoita yrtit ja öljy tehosekoittimessa ja mausta sitruunalla, suolalla, pippurilla. Sakeuden voit määritellä itse, yrttiöljystä tulee sitä sakeampaa mitä enemmän laitat yrttejä. Asettele lautaselle salaattia ja grillattu leipä, jonka päälle juustoviipaleet ja yrttiöljyä makusi mukaan.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.