Grillattua halloumia voi varioida monella tapaa. Tässä juusto tarjoillaan wokattujen, hunajalla maustettujen kasvisten kera.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
Neljälle
- 250 g halloumijuustoa
- 1 tuore rosmariininoksa
- 1 rkl oliiviöljyä
- 1 paprika
- ½ purjo
- ½ fenkoli
- 100 g sokeriherneitä
- ½ dl vihanneslientä
- 1 tl hunajaa
- 1 tl puristettua sitruunamehua
Valmistusohje
1. Suikaloi paprika, viipaloi fenkoli ja purjo. Wokkaa vihannekset ja sokeriherneet nopeasti, niin että ne säilyttävät kimmoisuutensa. Lisää hunaja, liemi ja sitruunamehu, mausta rosmariinilla. Pidä lämpimänä tarjoiluun asti.
2. Viipaloi halloumi n. ½ cm paksuisiksi viipaleiksi. Penslaa oliiviöljyllä ja grillaa n. 1 minuutti kummaltakin puolelta kunnes juusto on saanut väriä. Ripottele päälle rosmariinia. Asettele wokatut vihannekset lautasille ja halloumiviipaleet niiden päälle. Tarjoile lohkoperunoiden kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.