Grillattua halloumijuustoa hunajawokattujen vihannesten kera

Grillattua halloumia voi varioida monella tapaa. Tässä juusto tarjoillaan wokattujen, hunajalla maustettujen kasvisten kera.

Neljälle

  • 250 g halloumijuustoa
  • 1 tuore rosmariininoksa
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 paprika
  • ½ purjo
  • ½ fenkoli
  • 100 g sokeriherneitä
  • ½ dl vihanneslientä
  • 1 tl hunajaa
  • 1 tl puristettua sitruunamehua

Valmistusohje

1. Suikaloi paprika, viipaloi fenkoli ja purjo. Wokkaa vihannekset ja sokeriherneet nopeasti, niin että ne säilyttävät kimmoisuutensa. Lisää hunaja, liemi ja sitruunamehu, mausta rosmariinilla. Pidä lämpimänä tarjoiluun asti.

2. Viipaloi halloumi n. ½ cm paksuisiksi viipaleiksi. Penslaa oliiviöljyllä ja grillaa n. 1 minuutti kummaltakin puolelta kunnes juusto on saanut väriä. Ripottele päälle rosmariinia. Asettele wokatut vihannekset lautasille ja halloumiviipaleet niiden päälle. Tarjoile lohkoperunoiden kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja