Grillattua halloumia ja munakoisoa
Tämän herkullisempaa ruoasta tuskin tulee! Ihanaa, grillattua munakoisoa lämpimän, grillatun kyproslaisen juuston kera. Tarjoile höyryävän kuumana yrttivoinokareen kera.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
Neljälle
- 2 isoa munakoisoa
- 200 g halloumijuustoa
- 50 g aurinkokuivattuja tomaatteja
- 2 tuoretta tomaattia
- 1 punasipuli
- suolaa, pippuria
- oliiviöljyä, valkoista balsamiviinietikkaa
Yrttivoi
- 100 g voita
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 dl persiljaa
- suolaa, pippuria
Valmistusohje
1. Yrttivoi: Sekoita voi, valkosipuli ja persilja monitoimikoneessa. Mausta suolalla ja pippurilla. Pakasta voi muovikelmussa tarjoiluun asti.
2. Viipaloi munakoisot ja suolaa viipaleet molemmin puolin. Anna levätä 30 minuuttia, huuhdo sitten viipaleet ja taputtele kuivaksi pyyhkeellä tai talouspaperilla.
3. Kuori ja viipaloi sillä aikaa sipuli ja tomaatit. Sekoita aurinkokuivattujen tomaattien, suolan, pippurin, öljyn ja viinietikan kanssa kastikkeeksi/salsaksi.
4. Grillaa munakoisoviipaleet, viipaloi halloumi ja grillaa. Asettele lämpimille lautasille, lisää päälle salsaa ja yrttivoita.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Meksikolainen papukeitto
-
Lassaka eli vähähiilihydraattinen lasagne ilman pastaa
-
Pinaattiletut ja nokkosletut – itse tehdyt voittavat kaupan versiot mennen tullen!
-
Paras sienikastike: Helppo suppilovahverokastike Katin ohjeella