Grillattua halloumia ja munakoisoa

Tämän herkullisempaa ruoasta tuskin tulee! Ihanaa, grillattua munakoisoa lämpimän, grillatun kyproslaisen juuston kera. Tarjoile höyryävän kuumana yrttivoinokareen kera.

Neljälle

  • 2 isoa munakoisoa
  • 200 g halloumijuustoa
  • 50 g aurinkokuivattuja tomaatteja
  • 2 tuoretta tomaattia
  • 1 punasipuli
  • suolaa, pippuria
  • oliiviöljyä, valkoista balsamiviinietikkaa

Yrttivoi

  • 100 g voita
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 dl persiljaa
  • suolaa, pippuria

Valmistusohje

1. Yrttivoi: Sekoita voi, valkosipuli ja persilja monitoimikoneessa. Mausta suolalla ja pippurilla. Pakasta voi muovikelmussa tarjoiluun asti.

2. Viipaloi munakoisot ja suolaa viipaleet molemmin puolin. Anna levätä 30 minuuttia, huuhdo sitten viipaleet ja taputtele kuivaksi pyyhkeellä tai talouspaperilla.

3. Kuori ja viipaloi sillä aikaa sipuli ja tomaatit. Sekoita aurinkokuivattujen tomaattien, suolan, pippurin, öljyn ja viinietikan kanssa kastikkeeksi/salsaksi.

4. Grillaa munakoisoviipaleet, viipaloi halloumi ja grillaa. Asettele lämpimille lautasille, lisää päälle salsaa ja yrttivoita.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!