Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Grillattu lohivarras, tillipestovihanneksia, kermaviilikastike

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Ainekset

  • 400 g nahatonta lohifileetä isoina kuutioina

Tillipesto

  • 1 nippu tilliä
  • 30 g mantelilastuja
  • 2 valkosipulin kynttä
  • puolikkaan sitruunan raastettu kuori
  • 100 g kermajuustoa
  • 2 dl oliiviöljyä
  • 1 dl rypsiöljyä
  • suolaa ja mustapippuria

Tillipestovihannekset

  • kukkakaalia
  • parsakaalia
  • fenkolia
  • punasipulia
  • porkkanaa
  • hunajanaurista

Kermaviilikastike

  • 0,5 dl väkiviinaetikkaa
  • 1 dl sokeria
  • 1,5 dl vettä
  • 1 prk kermaviiliä
  • 1 hienonnettu punasipuli
  • 1 kevätsipuli
  • puolikas valkosipulin kynsi
  • 1 tl sinappia

Valmistusohje

Leikkaa lohifileestä isoja paloja. Mausta ne suolalla ja pippurilla.

Laita leikatut lohipalat vartaisiin. Kääntele vartaita jokaiselta kantilta kypsennyksen ajan grillissä.

Sivele vartaat lopuksi reilusti tillipestolla.

Kesä ilman grillivartaita on teeskentelyä ja tänään Petteri Luoto aloittaa viikon kokkaukset Porista herkullisten lohivartaiden kera. Tällä viikolla kokataan joka aamu Porissa Suomi Areena–viikon kunniaksi ja ensimmäisen aamun kunniaksi Petterillä vieraana kesäkeittiössä myös MTV3:n kirjeenvaihtaja Kari Lumikero.

Lisää aiheesta:

Ponzu-kevätsipulimarinoitua lohta ja fenkoli-perunasalaatti, grillattua sitruunaa Katkarapu- ja kaprispäällysteiset uudet perunatMakkara-siitakevartaatGrillattu pannupihvi, spelttivehnää, omenaa ja fenkoliaSitruunainen uunikala ja punajuurisalaattiKaritsan karetta ja paistettuja perunoita, chimichurria ja aiolia
Grillattu lohiVideoreseptitPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Grillattu lohi
  • 06.07.201713:50
    Huomenta Suomi

    Tataki-salaatti eli japanilaistyylinen maalaissalaatti

  • 21.06.201707:44
    Pääruoat

    Chimichurri-lohi vartaassa ja mangoslaw

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Grillattu lohi vuohenjuuston kera

  • 18.02.201300:00
    Kastikkeet ja dipit

    Grillilohta ja tillihollandaise

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Grillattua graavilohta