Grillattu lohivarras, tillipestovihanneksia, kermaviilikastike
Kesä ilman grillivartaita on teeskentelyä ja tänään Petteri Luoto aloittaa viikon kokkaukset Porista herkullisten lohivartaiden kera. Tällä viikolla kokataan joka aamu Porissa Suomi Areena–viikon kunniaksi ja ensimmäisen aamun kunniaksi Petterillä vieraana kesäkeittiössä myös MTV3:n kirjeenvaihtaja Kari Lumikero.
Ainekset
- 400 g nahatonta lohifileetä isoina kuutioina
Tillipesto
- 1 nippu tilliä
- 30 g mantelilastuja
- 2 valkosipulin kynttä
- puolikkaan sitruunan raastettu kuori
- 100 g kermajuustoa
- 2 dl oliiviöljyä
- 1 dl rypsiöljyä
- suolaa ja mustapippuria
Tillipestovihannekset
- kukkakaalia
- parsakaalia
- fenkolia
- punasipulia
- porkkanaa
- hunajanaurista
Kermaviilikastike
- 0,5 dl väkiviinaetikkaa
- 1 dl sokeria
- 1,5 dl vettä
- 1 prk kermaviiliä
- 1 hienonnettu punasipuli
- 1 kevätsipuli
- puolikas valkosipulin kynsi
- 1 tl sinappia
Valmistusohje
Leikkaa lohifileestä isoja paloja. Mausta ne suolalla ja pippurilla.
Laita leikatut lohipalat vartaisiin. Kääntele vartaita jokaiselta kantilta kypsennyksen ajan grillissä.
Sivele vartaat lopuksi reilusti tillipestolla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan