Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Grillattu kerrosleipä rapupuikkotäytteellä

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä on täydellinen pieni rapea suupala päivällisen alkupalaksi, mutta sopii myös kevyeksi lounaaksi tai iltapalaksi. Sosekeiton tai liemen kumppaniksi se sopii myös.

Neljälle

  • 8 viipaletta vuokaleipää
  • levitettä
  • 300 g rapupuikkoja
  • 2 rkl tillisilppua
  • 1 tl sitruunamehua
  • ½ maustemittaa kajennepippuria
  • 40 g voita paistamiseen

Tarjoiluun

  • salaatinlehtisekoitus
  • ½ nippua retiisejä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl sitruunamehua

Valmistusohje

1. Huuhdo salaatinlehdet ja revi isot lehdet pienemmiksi. Leikkaa retiisit suikaleiksi. Jaa salaatit ja retiisit neljä asetille ja tiputtele päälle öljyä ja sitruunamehua.

2. Leikkaa leipäviipaleista reunat ja levitä viipaleille levitettä. Leikkaa rapupuikot paloiksi ja hienonna tilli. Sekoita keskenään rapupalat, tillisilppu, sitruunamehu ja kajenne. Jaa seos neljälle leivälle. Nosta toiset leipäviipaleet niiden päälle kanneksi ja paina hiukan.

3. Paista voileivät kullanruskeiksi voissa alhaisella lämmöllä. Käännä ja paista toiset puolet. Nosta leivät hetkeksi talouspaperille valumaan. Leikkaa leivät kulmittain puoliksi ja nosta kaksi kolmikulmiota kullekin lautaselle salaattipedille ja tarjoile heti.

Lisää aiheesta:

Toast rapuskagenRavunpyrstö-avokadovoileipäGrillatut lohisandwichitRuisleipää savusilakkatahnapäällykselläGratinoitua vuohenjuustoa salaatin keraHellapoliisin suolaiset ritarit
KatkarapuleipäAlkuruoatVälipalatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Katkarapuleipä
  • 28.08.202210:00
    Toast

    Toast skagen – Harri Syrjäsen helppo resepti

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Rapuleipä

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Gluteeniton toast skagen katkarapuleipä

  • 18.02.201300:00
    Nopeat ja helpot

    Katkaravut erilaisessa seurassa

  • 18.02.201300:00
    Makuja

    Katkarapuleipä skagen