Grillattu kerrosleipä rapupuikkotäytteellä
Tämä on täydellinen pieni rapea suupala päivällisen alkupalaksi, mutta sopii myös kevyeksi lounaaksi tai iltapalaksi. Sosekeiton tai liemen kumppaniksi se sopii myös.
Neljälle
- 8 viipaletta vuokaleipää
- levitettä
- 300 g rapupuikkoja
- 2 rkl tillisilppua
- 1 tl sitruunamehua
- ½ maustemittaa kajennepippuria
- 40 g voita paistamiseen
Tarjoiluun
- salaatinlehtisekoitus
- ½ nippua retiisejä
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 tl sitruunamehua
Valmistusohje
1. Huuhdo salaatinlehdet ja revi isot lehdet pienemmiksi. Leikkaa retiisit suikaleiksi. Jaa salaatit ja retiisit neljä asetille ja tiputtele päälle öljyä ja sitruunamehua.
2. Leikkaa leipäviipaleista reunat ja levitä viipaleille levitettä. Leikkaa rapupuikot paloiksi ja hienonna tilli. Sekoita keskenään rapupalat, tillisilppu, sitruunamehu ja kajenne. Jaa seos neljälle leivälle. Nosta toiset leipäviipaleet niiden päälle kanneksi ja paina hiukan.
3. Paista voileivät kullanruskeiksi voissa alhaisella lämmöllä. Käännä ja paista toiset puolet. Nosta leivät hetkeksi talouspaperille valumaan. Leikkaa leivät kulmittain puoliksi ja nosta kaksi kolmikulmiota kullekin lautaselle salaattipedille ja tarjoile heti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Paras sienikastike: Helppo suppilovahverokastike Katin ohjeella
-
Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Taivaallinen omenahillo
-
Harri Syrjäsen kantarelli-pekonipasta
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Jäädytetty Nutella-juustokakku
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Lassaka eli vähähiilihydraattinen lasagne ilman pastaa