Grillattu kerrosleipä rapupuikkotäytteellä
Tämä on täydellinen pieni rapea suupala päivällisen alkupalaksi, mutta sopii myös kevyeksi lounaaksi tai iltapalaksi. Sosekeiton tai liemen kumppaniksi se sopii myös.
Neljälle
- 8 viipaletta vuokaleipää
- levitettä
- 300 g rapupuikkoja
- 2 rkl tillisilppua
- 1 tl sitruunamehua
- ½ maustemittaa kajennepippuria
- 40 g voita paistamiseen
Tarjoiluun
- salaatinlehtisekoitus
- ½ nippua retiisejä
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 tl sitruunamehua
Valmistusohje
1. Huuhdo salaatinlehdet ja revi isot lehdet pienemmiksi. Leikkaa retiisit suikaleiksi. Jaa salaatit ja retiisit neljä asetille ja tiputtele päälle öljyä ja sitruunamehua.
2. Leikkaa leipäviipaleista reunat ja levitä viipaleille levitettä. Leikkaa rapupuikot paloiksi ja hienonna tilli. Sekoita keskenään rapupalat, tillisilppu, sitruunamehu ja kajenne. Jaa seos neljälle leivälle. Nosta toiset leipäviipaleet niiden päälle kanneksi ja paina hiukan.
3. Paista voileivät kullanruskeiksi voissa alhaisella lämmöllä. Käännä ja paista toiset puolet. Nosta leivät hetkeksi talouspaperille valumaan. Leikkaa leivät kulmittain puoliksi ja nosta kaksi kolmikulmiota kullekin lautaselle salaattipedille ja tarjoile heti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Brie-parsataskut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan