Grillattu entrecôte vihannespihvien kera
Paistettujen tai grillattujen entrecôteviipaleiden kanssa sopii hyvin tarjoilla vihannespihvejä ja muuta hauskaa lisuketta.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Neljälle
- 4 viipaletta entrecôtea, à 125-150 g
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- voita paistamiseen
Vihannespihvit
- 450 g keitettyä perunaa
- 225 g keitettyä ruusukaalia
- 100 g keltasipulia
- 25 g voita
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- 3 rkl neutraalia öljyä
Tarjoiluun
- friteerattuja sipulirenkaita
- paistettuja herkkusieniä
- grillattuja tomaatteja
- maustevoita
Valmistusohje
1. Vihannespihvit: Kuori ja hienonna sipuli. Muussaa perunat ja voi, sekoita ja mausta suolalla ja pippurilla. Raasta ruusukaalit. Sekoita sipuli ja ruusukaali perunamuusiin. Muotoile neljäksi pyöreäksi pihviksi.
2. Mausta lihaviipaleet suolalla ja pippurilla. Paista vihannespihvejä 6 minuuttia molemmin puolin miedolla lämmöllä kunnes ne ovat kauniin kullanruskeita. Paista tai grillaa lihaviipaleita 3 minuuttia molemmin puolin keskilämmöllä. Tarjoile lisukkeiden kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti