Grillattu entrecôte vihannespihvien kera

Paistettujen tai grillattujen entrecôteviipaleiden kanssa sopii hyvin tarjoilla vihannespihvejä ja muuta hauskaa lisuketta.

Neljälle

  • 4 viipaletta entrecôtea, à 125-150 g
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • voita paistamiseen

Vihannespihvit

  • 450 g keitettyä perunaa
  • 225 g keitettyä ruusukaalia
  • 100 g keltasipulia
  • 25 g voita
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • 3 rkl neutraalia öljyä

Tarjoiluun

  • friteerattuja sipulirenkaita
  • paistettuja herkkusieniä
  • grillattuja tomaatteja
  • maustevoita

Valmistusohje

1. Vihannespihvit: Kuori ja hienonna sipuli. Muussaa perunat ja voi, sekoita ja mausta suolalla ja pippurilla. Raasta ruusukaalit. Sekoita sipuli ja ruusukaali perunamuusiin. Muotoile neljäksi pyöreäksi pihviksi.

2. Mausta lihaviipaleet suolalla ja pippurilla. Paista vihannespihvejä 6 minuuttia molemmin puolin miedolla lämmöllä kunnes ne ovat kauniin kullanruskeita. Paista tai grillaa lihaviipaleita 3 minuuttia molemmin puolin keskilämmöllä. Tarjoile lisukkeiden kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!