Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Grillattu entrcôte ja vesikastanjat

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Laktoositon

Neljälle

  • 4 viipaletta naudan entrecôtea à 150 g
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 tl suolaa
  • ½ tl jauhettua valkopippuria
  • ½ tl rouhittua mustapippuria
  • rypsiöljyä penslaukseen

Vihannessekoitus

  • 1 purkki vesikastanjoita
  • 1 purkki pavunituja
  • 150 g sokeriherneitä
  • 125 g parsakaalia
  • 1 dl vihanneslientä
  • 1 tl maissitärkkelystä
  • suolaa ja valkopippuria

Valmistusohje

1. Valuta vesikastanjat ja pavunidut. Viipaloi vesikastanjat, perkaa sokeriherneet ja pätki palot ja jaa parsakaali nupuiksi. Ryöppää parsakaali vähäsuolaisessa vedessä.

2. Kuori valkosipulinkynnet ja raasta ne. Penslaa lihaviipaleet öljyllä ja hiero niihin valkosipuliraastetta, suolaa ja kahta pippuria.

4. Sekoita maissitärkkelys vesitilkkaan ja sekoita suurus kiehuvaan vihannesliemeen. Lisää vesikastanjaviipaleet, pavunidut, sokeriherneet ja parsakaalinuput. Mausta suolalla ja pippurilla ja kiehauta ennen tarjoilua. Grillaa pihvejä hiiligrillissä tai grillipannussa 2-3 minuuttia puoleltaan, niin että pinta on kauniinruskea ja sisus rosa. Tarjoile ne kuuman vihannessekoituksen kanssa.

Kaikkein parasta lihaa grillattavaksi on sellainen, jossa on rasvaa juonteina eli liha on marmoroitunut. Entrecôte eli välikyljys tapaa olla hyvin marmoroitunutta, niinpä siitä saadaankin parhaat pihvit niin grillaamalla kuin paistamalla. Tässä tarjoilemme grillipihvien rinnalla vihannessekoitusta, mm. vesikastanjoita.

Lisää aiheesta:

Grillatut broilerinkoivet helpon perunasalaatin keraKlassinen pot-au-feuLammasjauhelihapihvit ja papusalaattiKevyesti paistetut tartarpihvit juureskakkusten keraLammasvartaat sahramiriisin ja kasvissuikaleiden keraHäränfilee-brochette, viinikastike ja vihreät pavut
GrillipihviLaktoositonPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Grillipihvi
  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Grillinyytit sinihomejuustolla

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Grillimestarin maustepihvit

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Timjamimarinoitua etuselkää

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Konjakissa marinoidut grillipihvit

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Grillipihvi ja vihreät pavut