Grillattu broileri
Broilerin grillaaminenko vaikeaa? Ei suinkaan, jos perusasiat ovat hallussa. Tässä muutama vinkki onnistuneeseen lopputulokseen. Herkullisinta broileri on hiiligrillissä valmistettuna. Tarvitset vain kunnon hiilloksen ja hieman kärsivällisyyttä, jottei broileri pala pinnasta tai nokeennu.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
4 annosta
- 1 broileri
Marinadi
- 3/4 dl öljyä
- ½ sitruunan mehu
- 2 tl kuivattua oreganoa
- 1 valkosipulinkynsi
- ½ tl suolaa
- mustapippuria
Grillauskastike
- 2 rkl soijaa
- ½ rkl viinietikkaa
- 1/4 tl karkeaksi jauhettua mustapippuria
- ½ tl paprikajauhetta
- ½ tl kuivattua oreganoa
- 1 dl öljyä
Valmistusohje
1. Sekoita oliiviöljy, sitruunamehu, oregano, suola ja mustapippuri. Purista joukkoon valkosipulinkynsi. Marinoi broileria tunnin ajan huoneenlämmössä tai 2-6 tuntia jääkaapissa.
2. Nosta broileri pystyasentoon ja leikkaa irti selkäranka. Levitä broileri.
3. Sekoita grillikastikkeen ainekset. Voitele broileri kauttaaltaan kastikkeella, pane ritilän päälle ja grillaa molemmin puolin. Broileri kypsyy koosta riippuen 20-30 minuutissa. Voitele välillä grillauskastikkeella.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa