Grillattu broileri ja seljajogurttia

Meillä seljankukkamehu (oikeastaan mustaselja) ei ole kovinkaan yleisesti käytetty aines, kun taas Ruotsissa sitä käytetään runsaasti.

Neljälle

  • 4 broilerin rintapalaa luineen

Seljajogurtti

  • 2 dl ruokajogurttia
  • 2 cl seljankukkamehutiivistettä
  • 3 rkl tuoretta minttua silputtuna

Lohkoperunat

  • 4 uuniperunaa
  • 2 rkl öljyä
  • suolaa ja mustapippuria

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Pese harjalla perunat hyvin ja leikkaa ne lohkoiksi. Siirrä lohkot voideltuun univuokaan, valuta niiden päälle öljyä ja paista 25-30 minuuttia. Mausta suolalla ja jauhetulla mustapippurilla ennen tarjoilua.

2. Grillaa tai paista pannulla broilerin rintapaloja kauniin värisiksi. Mausta ne suolalla ja pippurilla ja asettele voideltuun uunivuokaan. Jälkikypsytä uunissa 10-12 minuuttia.

3. Sekoita jogurttiin seljankukkamehutiiviste ja minttusilppu. Tarjoile broilerin ja lohkoperunoiden kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!