Grillattu broileri ja seljajogurttia
Meillä seljankukkamehu (oikeastaan mustaselja) ei ole kovinkaan yleisesti käytetty aines, kun taas Ruotsissa sitä käytetään runsaasti.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Neljälle
- 4 broilerin rintapalaa luineen
Seljajogurtti
- 2 dl ruokajogurttia
- 2 cl seljankukkamehutiivistettä
- 3 rkl tuoretta minttua silputtuna
Lohkoperunat
- 4 uuniperunaa
- 2 rkl öljyä
- suolaa ja mustapippuria
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Pese harjalla perunat hyvin ja leikkaa ne lohkoiksi. Siirrä lohkot voideltuun univuokaan, valuta niiden päälle öljyä ja paista 25-30 minuuttia. Mausta suolalla ja jauhetulla mustapippurilla ennen tarjoilua.
2. Grillaa tai paista pannulla broilerin rintapaloja kauniin värisiksi. Mausta ne suolalla ja pippurilla ja asettele voideltuun uunivuokaan. Jälkikypsytä uunissa 10-12 minuuttia.
3. Sekoita jogurttiin seljankukkamehutiiviste ja minttusilppu. Tarjoile broilerin ja lohkoperunoiden kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Piknikin pelastava pastasalaatti