Mainos
Mainos

Meillä seljankukkamehu (oikeastaan mustaselja) ei ole kovinkaan yleisesti käytetty aines, kun taas Ruotsissa sitä käytetään runsaasti.

Neljälle

  • 4 broilerin rintapalaa luineen

Seljajogurtti

  • 2 dl ruokajogurttia
  • 2 cl seljankukkamehutiivistettä
  • 3 rkl tuoretta minttua silputtuna

Lohkoperunat

  • 4 uuniperunaa
  • 2 rkl öljyä
  • suolaa ja mustapippuria

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Pese harjalla perunat hyvin ja leikkaa ne lohkoiksi. Siirrä lohkot voideltuun univuokaan, valuta niiden päälle öljyä ja paista 25-30 minuuttia. Mausta suolalla ja jauhetulla mustapippurilla ennen tarjoilua.

2. Grillaa tai paista pannulla broilerin rintapaloja kauniin värisiksi. Mausta ne suolalla ja pippurilla ja asettele voideltuun uunivuokaan. Jälkikypsytä uunissa 10-12 minuuttia.

3. Sekoita jogurttiin seljankukkamehutiiviste ja minttusilppu. Tarjoile broilerin ja lohkoperunoiden kanssa.

 

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.